preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
vijesti

Slavonskim sokakom do Vinkovačkih jeseni

Autor: Sanja Lovrić, 15. 9. 2017. 10:22

Miris nadolazeće jeseni, zvuci tamburica pozvali su i ove godine učenike naše škole u Vinkovce. Bogatstvo i ljepota Slavonije u svakom sokaku dobro nam znanog grada.

Posebno ozračje Vinkovaca ozarilo je naša lica, ispunilo nas ponosom i ukazalo na važnost očuvanja kulturne baštine i tradicijskih običaja našeg zavičaja.

 

                                                         

 

 [više]

POZITIVNA PERSPEKTIVA

Autor: Josipa Mamužić, 14. 9. 2017. 12:49

Ove školske godine OŠ Zrinskih dobila je na natječaju „Svjetlo na zajedničkom putu“, čiji je pokrovitelj HEP,  donaciju za podizanje kvalitete preventivnog programa. Ideju za projekt osmislila je stručna služba škole, a razradila socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Cilj projekta je izrada radionica za školski program prevencije ovisnosti. Projekt je namijenjen učenicima sedmih razreda koji će prvi imati priliku proći radionice. Sredstva će biti utrošena na edukaciju i stručno usavršavanje dijela kolektiva.

Cilj edukacije je usvojiti metode iz područja dramskog odgoja te na temelju njih osmisliti preventivne aktivnosti.

 [više]

Odluka Školskog odbora o osiguranju učenika za šk. 2017./18. godinu

Autor: Nada Lebo, 13. 9. 2017. 16:24

 [više]

DOČEK PRVAŠIĆA

Autor: Andrea Leko Slošić, 11. 9. 2017. 21:17

Pogledi govore više od riječi, a toga smo ih dana pregršt uputili jedni drugima. Dočekali smo taj važan trenutak uzbuđeni i radosni. Veselje i smjelost prvoga koraka u našoj školi odali su iskrenu nadu kako ćemo jedni s drugima lijepo surađivati i međusobno se nadopunjavati.

Bivši četvrtaši priredili su našim prvašićima prigodan program pjesme, plesa i  igrokaza, a učiteljice  Marija i Andrea dočekale su novu generaciju otvorenih ruku i spremne za nove izazove. Okupljene učenike i roditelje pozdravio je i ravnatelj škole Krunoslav Šarić. Nakon priredbe uslijedio je posjet učionicama i prvi dan koji će, nadamo se, zauvijek ostati u sjećanju naših školaraca.

Neka su im prvi koraci u našoj školi ispunjeni smijehom, srećom i radošću ponovnih susreta jedni s drugima!

 [više]

Oproštaj bivše ravnateljice

Autor: Klaudija Wild, 7. 9. 2017. 22:14

Poštovani roditelji, dragi učenici,

cijeli se čovjekov život sastoji od nekakvih početaka i završetaka u kojima se izmjenjuju pregršti radosti i  ljepote s ponekom suzom ili razočaranjem. U nekom trenutku podvučemo crtu i shvatimo da smo došli do cilja.

 Zatvaramo posljednju stranicu radnoga vijeka , jednoga velikog životnog poglavlja i odlazimo. I ja se eto opraštam … nakon punih 42 godine rada, od toga 29 kao ravnateljica škole kroz koju su tijekom tih godina prodefilirale stotine i stotine vas darovitih, dragih i vrijednih učenika. Marljivim radom i znanjem i upornošću svojih učitelja ostvarivali ste izvrsne rezultate iz mnogih područja na županijskoj, državnoj pa i svjetskoj razini.

A kad ste se poželjeli malo praviti važni i „ otpustiti kočnice“ , dolazilo bi do problema , ali mislim da nije bilo ni jednoga kojega nismo, na obostrano zadovoljstvo, uspjeli riješiti.

Ostanite i nadalje dobri i uporni i budite sigurni da uspjeh neće izostati.

I vama , poštovani roditelji, hvala za suradnju i svaku pomoć jer bez vas posao nas odgajatelja ne bi bio ni moguć ni uspješan.

Ponosna sam što sam 29 godina bila ravnateljica škole u Nuštru i odlazim s nadom da sam i sama svojim stručnim radom doprinijela skladnom suživotu škole i mjesta trudeći se ostvariti što bolju i uspješniju komunikaciju  na relaciji učenik – učitelj – roditelj.

Ako sam u tome uspjela, sretna sam.

                                                                                                                                                                                                                                             Dobrila Ereš, prof.

 [više]

Organizirani prijevoz učenika u šk.god. 2017./2018.

Autor: Klaudija Wild, 4. 9. 2017. 11:04

    Poštovani roditelji učenika putnika,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će naši učenici iz Cerića i Marinaca i ove školske godine imati posebno organiziran prijevoz od kuće do škole i od škole do kuće.

Od ponedjeljka  4. rujna 2017. godine započinje organizirani prijevoz učenika  s polaskom i dolaskom ispred škole u Nuštru prema sljedećem rasporedu:

 

 [više]

Raspored smjena na početku školske godine 2017./2018.

Autor: Klaudija Wild, 30. 8. 2017. 11:21

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Temeljem Odluke našeg Ministarstva o početku i završetku nastavne godine za šk.god. 2017./2018. nastava počinje 4. rujna 2017. prema sljedećem rasporedu:

 

 

 

 

 

Matična škola NUŠTAR

1. smjena: 1.,3.,5. i 7. razred

2. smjena: 2.,4.,6., i 8. razred

 

Područne škole:

 CERIĆ:    1. smjena: 1. i 3. razred

                2. smjena: 2. i 4. razred

MARINCI:  2. smjena: 1. – 4. razred

 

Iznimno prvi dan nastave prvašići u školu dolaze:

        Matična škola NUŠTAR:  10:00 sati 

        Područna škola CERIĆ: 12:00 sati

        Područna škola MARINCI: 13:30 sati

 

 Radujemo se vašem dolasku i želimo vam uspješnu 2017./2018. šk.god.

                                                                                     Vaši učitelji

 [više]

NOVI RASPORED ZVONJENJA

Autor: Klaudija Wild, 30. 8. 2017. 11:17

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Uspostavom organiziranog prijevoza učenika, stekli su se uvjeti za izvođenje svih nastavnih sati u trajanju od 45 minuta. Stoga od početka ove školske godine imamo novi, izmijenjeni raspored početka i kraja nastave u obje smjene. Najveća promjena je početak druge smjene u 13:15 (do sada 13:00) i kraj druge smjene u 18:25 (do sada 18:05). Organizirani prijevoz učenika također će biti usklađen s novim rasporedom zvonjenja.

Vaši učitelji

 [više]

Ivan i Lucija Janjić na Svjetskom robotičkom prvenstvu u Japanu

Autor: Dobrila Ereš, 28. 8. 2017. 08:53

Učenici šestog razreda OŠ Zrinskih Nuštar Ivan I Lucija Janjić sudjelovali su na Svjetskom robotičkom prvenstvu zajedno sa svojim mentorom Mirko Janjićem, koje se ove godine održalo u Japanu, te zauzeli izvrsno 4. i 9. mjesto u kategoriji CoSpace Primary – simulaciji robota za spašavanje žrtava.

Naši su se učenici pod imenom CROTwins plasirali na Svjetsko prvenstvo osvojivši prvo mjesto u ukupnom poretku nakon dva kola natjecanja održanim u Zagrebu i Sinju. Svoje znanje također su pokazali i na međunarodnim natjecanjima u Austriji i Sloveniji, osvojivši  odlično 2. i 3. mjesto, te su stekli iskustva nužna za dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ta iskustva su u Japanu i primjenili, gdje su u jakoj konkurenciji ekipa kao najmlađi tim osvojili izvrsno 9. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i 4. mjesto u supertimovima, gdje su snage udružili sa slovačkim srednjoškolcima.

                                            

Iskrene čestitke Ivanu, Luciji i mentoru

 

Ravnateljica škole

 [više]

Najizvrsniji učenici nagrađeni Oskarom znanja

Autor: Dobrila Ereš, 26. 8. 2017. 21:40

Učenik šestog razreda OŠ Zrinskih Nuštar Ivan Janjić ove je godine osvojio  čak dva Oskara znanja za svoje uspjehe iz informatike i robotike!

Oskari znanja dodjeljuju se učenicima koji su osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju znanja te jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, a naš Ivan je postigao oboje! Na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi – 6. razred je pod vodstvom svoje mentorice Klaudije Wild i vanjskog mentora Mirka Janjića osvojio prvo mjesto, a na međunarodnom robotičkom natjecanju u Austriji je u jakoj konkurenciji osvojio drugo mjesto.

                 

Iskrene čestitke Ivanu i njegovoj mentorici.

 

Ravnateljica škole

 [više]

Obavijest o podjeli svjedodžbi

Autor: Klaudija Wild, 29. 6. 2017. 22:12

Podjela svjedodžbi za učenike od 5. do 7. razreda je 4. srpnja 2017. godine u 8,00 sati.

Za učenike putnike je organiziran prijevoz:

POLAZAK:

- Marinci - 7,30

- Cerić - 7,40

Povratak je organiziran u 9,00 .

 

 [više]

Fiaccolata 2017

Autor: Miroslava Vekić, 28. 6. 2017. 07:58

Ekipa  Crvenog križa  OŠ Zrinskih Nuštar, u sastavu Mie Lesandrić, Ive Rešetar, Dorijana Horvat, Veronike Sesar, Darie Matić i Antonia Vištice, sudjelovali su proteklog vikenda na Svjetskom skupu Mladih Crvenog križa u talijanskim gradovima Solferinu i Castiglioneu, Veroni i Gardalandu, što im je bila  nagrada za cjelogodišnji humanitarni rad, ali i najbolja motivacija za nastavak predanog volontiranja.

 [više]

Udžbenici za prvašiće

Autor: Andrea Leko Slošić, 27. 6. 2017. 13:41

 [više]

Terenska nastava - Zagreb

Autor: Klaudija Wild, 18. 6. 2017. 23:04

Učenici petih razreda su u okviru terenske nastave 9.lipnja 2017.u pratnji svojih razrednica , učiteljica Mie Mucić, Ike Gluvaković i Ljiljane Fišić posjetili Tehnički muzej u Zagrebu i zoološki vrt.

                        

Upoznali su se s povijesnim razvojem tehničkih rješenja na odjelu prometnih sredstava, odjelu geologije ,rudarstva i nafte, odjelu poljodjelstva te planetarija koji je izazvao najveće zanimanje i oduševljenje i očitovao se u interakciji voditelja i učenika.

Ništa manje oduševljenje i zanimanje nije bilo ni za vrijeme posjeta ZOO vrtu.

U ozračju sunčanog dana učenici su uživali u druženju i sve bilježili, naravno tehničkim dostignućima svojim mobilnim aparatima.

A kako nam je bilo uvjerite se i sami!

 

                                                                           

 [više]

Škola u prirodi Istra 2017

Autor: Andrea Leko Slošić, 7. 6. 2017. 14:22

Uputili smo se na avanturu života, otvorena srca i velikih očiju. Učenici četvrtih razreda OŠ Zrinskih, zajedno s trećašima i četvrtašima PŠ Cerić i Marinci pokazali su da zajedno znaju otkrivati i spoznavati nove svjetove. Vidjeti more i istražiti dosad neviđene ljepote naše domovine nije mala stvar. Brojali smo korake i širili vidike, zaslijepljeni ljepotama NP Brijuni, špilje Baredine, ali i same Pule.

 [više]

Sedmaci - ekskurzija Split - Makarska - Dubrovnik - NP Slapovi Krke

Autor: Stanko Leko, 6. 6. 2017. 16:03

Posebna prigoda... željno isčekivana, na četiri noći i pet dana odvojeni od roditelja i obitelji s nama učiteljima u drugačijim relacijama nego inače u školi... u jedinstvenoj školi života, sljubljeni sa svakom zrakom sunca, kapljicom mora, zrncem soli, suočeni s čudesnim djelom kista koji oslikaše sve bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta koje nam se tih dana ogledaše u radoznalim očima, upoznasmo tajnovite, do sada mnogima neotkrivene, kutke Lijepe naše... vrijedilo je svakog roditeljskog odricanja, svake lipe i više od toga...

 [više]

Susret s književnicom Darijom Klaričić- Veg

Autor: Ika Gluvaković, 24. 5. 2017. 17:08

Svečanom ozračju, u kojem se nalazi naša škola, pridonio je susret s književnicom Darijom Klaričić- Veg. Učenici petih razreda su se s velikim entuzijazmom i zalaganjem, uz pomoć svojih razrednica, učiteljice hrvatskoga jezika i školske knjižničarke, pripremali za taj susret čitajući i analizirajući književničin roman Naš Mali Pariz.

 [više]

Živa knjižnica u našoj školi

Autor: Josipa Mamužić, 22. 5. 2017. 13:33

„Živa knjižnica“ projekt darovitih učenika 5. razreda naše škole održan je u petak 19. svibnja. Ideju o postavljanju galerije živih likova uspješno smo realizirali na korist i zadovoljstvo učenika koji su uprizorili život i djelo osoba 20. stoljeća te učenika škole koji su na ovaj način mogli naučiti poneku zanimljivost. Možemo reći kao je projekt dobio „pozitivnu ocjenu“, naši učenici su se zabavljali istražujući biografije osoba koje su sami izabrali i koje su željeli pokazati.

 [više]

ĐAČKO DOBA IZVAN GRANICA

Autor: Eva Dakić, 12. 5. 2017. 14:34

Projektne aktivnosti prigodom obilježavanja velikoga školskoga jubileja su se u Područnoj školi Cerić odvijale tijekom cijele školske godine. Završne aktivnosti osmišljene su kao prikaz nastavnoga dana izvan vremenskih granica.

 [više]

250 dron video

Autor: Administrator , 9. 5. 2017. 20:16

 [više]

Proslava 250. obljetnice škole

Autor: Dobrila Ereš, 8. 5. 2017. 15:24

U petak, 5. svibnja 2017. proslavili smo 250. obljetnicu OŠ Zrinskih Nuštar, jedne od najstarijih škola u Slavoniji.

Ponosni i sretni, uz prigodan, dirljiv i svečan program, podijelili smo radost s prisutnim uzvanicima, roditeljima i učenicima i time odali dostojno i dužno poštovanje svim generacijama učenika ove škole od osnutka do danas kao i svim vrijednim požrtvovnim učiteljima koji su obilježili mnogo djetinjstva i ostavili neizbrisiv trag jednoga vremena.

Neka se pamti… danas… za sutra.

 

 [više]

MARKO TOKIĆ – DRŽAVNI PRVAK – NOVI DRŽAVNI REKORD

Autor: Klaudija Wild, 8. 5. 2017. 14:20

U Solinu je 06. i 07. svibnja održano PH za kadete i kadetkinje ISSF programa, 10m zračna puška i pištolj.

Među mnogim „velikim“ klubovima nastupili su i strijelci SK „Nosteria“ Nuštar sa zapaženim rezultatima.

 [više]

Himna školi - školski zbor Zrinus

Autor: Administrator , 7. 5. 2017. 18:39

Školski zbor pod ravnanjem profesorice Mucić, na svečanosti proslave 250. obljetnice premijerno je izveo Himnu školi.

 [više]

Raspored pregleda psihologa

Autor: Josipa Mamužić, 3. 5. 2017. 18:43

RASPORED PREGLEDA PSIHOLOGA DJECE DORASLE ZA UPIS U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

 

 [više]

Mojoj školi s ljubavlju

Autor: Marija Lesandrić, 28. 4. 2017. 00:12

Pod motom “Mojoj školi s ljubavlju” u OŠ Zrinskih Nuštar, Područnoj školi Marinci održan je projektni dan povodom velikog jubileja koji slavimo - 250. godišnjice naše škole. Razlog je to što smo upravo ovaj dan odabrali za prezentaciju svog marljivog cjelogodišnjeg rada.

 [više]

Sadnja cvijeća

Autor: Administrator , 25. 4. 2017. 14:39

 [više]

Završen projekt "Škola za roditelje"

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 10. 4. 2017. 11:16

Tijekom prvih mjeseci drugoga polugodišta šk. god. 2016./17.  u OŠ Zrinskih Nuštar organizirana je „Škola za roditelje“ u suradnji  socijalne pedagoginje škole Karoline Burek Bilokapić i učiteljica razredne nastave Branke Krvavac i Miroslave Vekić.

 

 [više]

Film Anka

Autor: Klaudija Wild, 29. 3. 2017. 14:02

Kreativnost i mašta djece je pravo bogatstvo, no potreban je veliki trud to zadržati i razvijati u odrasloj dobi. Film je odličan spoj različitih umjetnosti u kojem, uz napredak tehnologija, vizualizaciji naše mašte nema kraja. Učenici petih i šestih razreda su sa svojim razrednicama i predmetnim nastavnicama prisustvovali projekciji filma Anka.

 [više]

Ožujak - mjesec darovitih

Autor: Josipa Mamužić, 28. 3. 2017. 16:04

Mjesec ožujak poznat je po mnogim stvarima kao što je Prvi dan proljeća, Dan broja Pi, Dan očeva, ali i Dan darovite djece. Ovaj dan obilježavamo 21. ožujka, a ove godine smo u cijelom mjesecu imali aktivnosti kojima smo obilježili rad s našom skupinom darovite djece.

 [više]

USPOMENE S DRŽAVNOG LIDRANA - LADIN TREĆI DRŽAVNI LIDRANO

Autor: Klaudija Wild, 28. 3. 2017. 12:18

Najveća smotra literarnog, dramsko- scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. u Primoštenu je  okupila kreativne učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

 [više]

Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica"

Autor: Niko Grgić, 24. 3. 2017. 10:02

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva  u četvrtak 23. ožujka 2017. godine u 12 sati i 30 minuta održano je  u našoj školi Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". 

 

U isto vrijeme s približno istim zadacima natjecali su se učenici preko 50 država iz svih krajeva Europe i Svijeta. Iz  Hrvatske je sudjelovalo preko 640 osnovnih i srednjih škola.

 [više]

Svjetski dan pripovijedanja

Autor: Klaudija Wild, 24. 3. 2017. 09:56

U ponedjeljak, 20. ožujka 2017. obilježili smo u knjižnici naše škole Svjetski dan pripovijedanja, međunarodnu manifestaciju posvećenu usmenom pripovijedanju, koja se slavi na svim kontinentima, a na sjevernoj Zemljinoj hemisferi na proljetnu ravnodnevnicu.

 [više]

IVAN JANJIĆ DRŽAVNI PRVAK IZ INFORMATIKE

Autor: Dobrila Ereš, 20. 3. 2017. 15:04

Ivan Janjić, učenik šestog razreda naše škole ostvario je izvanredan uspjeh osvojivši 1. mjesto na državnom natjecanju Infokup 2017. u kategoriji algoritmi osnovne škole – Python  koje se održalo u Primoštenu. Osim u ovoj kategoriji Ivan se natjecao i u kategoriji agoritmi – LOGO u kojoj je postigao ne manje zapažen uspjeh osvojivši 4.mjesto. Na državno natjecanje je otputovao zajedno sa svojom mentoricom Klaudijom Wild i vanjskim mentorom Mirkom Janjićem svojim tatom.

Ivan je jedan od trinaest pozvanih učenika iz cijele države koji su postigli najbolje rezulatate na županijskim natjecanjima u informatici u kategoriji Algoritmi - LOGO 6 i Python.

 [više]

Projekt - Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost

Autor: Josipa Mamužić, 15. 3. 2017. 22:08

Ove školske godine škola se uključila u projekt „Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost“  koji se provodi u 18 škola u istočnoj regiji Hrvatske. U projektu sudjeluju psihologinja i učiteljice 4. razreda koje su do sad bile na edukaciji o poticanju kreativnog mišljenja u nastavi te o važnosti rada s darovitom djecom.

 

 [više]

Europa u školi 2017.

Autor: Marija Lesandrić, 14. 3. 2017. 23:10

Glavna tema ovogodišnjeg međunarodnog natjecanja „Europa u školi“ uzeta je iz gesla Europske unije i glasi „Ujedinjeni u različitosti“, a odnosi se na ujedinjenost Europljana u zajedničkom nastojanju oko postizanja mira i napretka te činjenicu da su mnoge različite kulture, tradicije i jezici Europe bogatstvo našega kontinenta.

 

 [više]

Ideja humanosti, mira i prijateljstva Vijest ima dokument u privitku

Autor: Miroslava Vekić, 13. 3. 2017. 06:48

Ekipa OŠ Zrinskih Nuštar u sastavu: Mia Lesandrić, Dorijan Horvat, Daria Matić, Veronika Sesar, Iva Rešetar i Antonio Vištica osvojila je 2. mjesto sa izvrsnim rezultatom (98,53%), gdje su pokazali  zavidnu razinu znanja i vještina pružanja prve pomoći,  na dvije praktične pozicije, (6 ozlijeđenih) koje su ocjenjivali dr. Višnja Lanc – Damjanović, dr. Marija Jurković, dr. Ivana Lukić - Milinković i dr. Dejana Lučić. Ekipa je rješavala četiri pismena testa iz Prve pomoći, povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i međunarodnog humanitarnog prava, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta.

 Krajem lipnja  sudjelovat ćemo na Svjetskom skupu Mladih Crvenog križa u talijanskom gradu Solferinu, na mjestu na kojemu je nakon poznate bitke između francusko-sardinijskog saveza i vojske carske Austrije 1859. godine nastala plemenita ideja Crvenog križa.

 [više]

Županijsko natjecanje iz fizike za osnovne i srednje škole

Autor: Niko Grgić, 9. 3. 2017. 17:59

U srijedu 8. ožujka u našoj školi  je održano županijsko natjecanje iz fizike za osnovne i srednje škole. Natjecanju je pristupilo 22 učenika osmoga razreda,  20 učenika I razreda SŠ, 7 učenika II razreda SŠ, 5  učenika III razreda SŠ i 4 učenika IV razreda SŠ.

 [više]

Pregledi djece dorasle za upis u prvi razred

Autor: Željka Kozina, 6. 3. 2017. 12:25

Poštovani roditelji, započinjemo s pregledima djece dorasle za upis u prvi razred. 
Ove školske godine, liječnica će pregledati djecu u prostorijama OŠ ZRINSKIH NUŠTAR, dakle, nije potrebno voditi djecu u Zavod za javno zdravstvo!
 [više]

Maskenbal: Unicef Škole za Afriku

Autor: Administrator , 2. 3. 2017. 22:48

U subotu, 25. veljače 2017., organiziran je maskenbal za učenike OŠ Zrinskih Nuštar. Maskenbal je bio u prostorijama Doma kulture. Tema maskenbala je bila Afrika budući je naša škola uključena u projekt Unicef –a Škole za Afriku.

Sav novčani prilog koji smo skupili bit će uplaćen za spomenuti projekt. Djeca su u maskenbalu sudjelovala vrlo kreativno svojim maskama, plesom, igrama, a neki od njih osvojili su i prigodne nagrade.

Sve možete pogledati OVDJE.

vjeroučitelj: Leopold Volf

 [više]

Maškare 2017

Autor: Administrator , 28. 2. 2017. 16:25

Neka fotografije govore...

 [više]

NAŠI LIDRANOVCI PUTUJU NA DRŽAVNU SMOTRU

Autor: Klaudija Wild, 28. 2. 2017. 12:24

Na županijskoj smotri LiDraNo 2017. iz dramsko- scenskog stvaralaštva pobjednicima međuopćinskih razina osnovnoškolaca pridružili su se i srednjoškolci. Natjecanje je upriličeno u Gimnaziji Županja, a izborno povjerenstvo predvođeno državnim izbornikom Marijom Kovačem biralo je najbolje za državnu razinu između 16 pojedinačnih i 5 skupnih osnovnoškolskih izvedbi te 9 pojedinačnih i 3 skupne srednjoškolske izvedbe. 

 [više]

Pobjeda malih glagoljaša

Autor: Marija Lesandrić, 26. 2. 2017. 21:48

U okviru 250. godišnjice naše škole i našeg ovogodišnjeg velikog projekta, odlučili smo odati počast Zrinskima, velikim zagovarateljima glagoljice, po kojima škola nosi ime. Želja nam je bila predstaviti cijelu glagoljašku abecedu i starohrvatski spomenik pisan ovim pismom, Bašćansku ploču. Provodili smo brojne radionice za male glagoljaše, no najviše vremena, truda i zalaganja bilo je potrebno za izradu kostima.

 [više]

Dan ružičastih majica - STOP NASILJU

Autor: Željka Kozina, 22. 2. 2017. 14:17

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

Naša se škola, sa svim svojim učenicima u matičnoj i područnim školama pridružila ovoj inicijativi za suzbijanje nasilja među vršnjacima. Izradili smo ružičaste majice-bedževe koje su djeca, ali i učitelji, ponosno nosili te na taj način rekli svoje STOP NASILJU!

 [više]

KAKO JA VIDIM POMOĆNIKA U NASTAVI?

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 22. 2. 2017. 13:33

U našoj su školi, tijekom ove školske godine, u sklopu projekta "Obrazovanje bez teškoća: implementacija usluge pomoćnika u nastavi u svrhu osiguravanja jednakih mogućnosti za svu djecu" zaposlena dva pomoćnika u nastavi.

S učenicima drugog i trećeg razreda razgovarali smo o pomoći i podršci koju pomoćnici u nastavi pružaju učenicima za koje brinu kako bi oni lakše pratili nastavu i izvršavali svoje obveze.

Učenici su na kreativan način  opisali  i likovno izrazili osobni doživljaj i viđenje pomoćnika u nastavi, a koliko im  je značajno njihovo prisustvo u razredu, najbolje  govori niz pohvala i pozitivnih poruka koje su učenici uputili pomoćnicima.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta u PŠ Cerić

Autor: Klaudija Wild, 15. 2. 2017. 16:20

U PŠ Cerić drugi razred sa svojom učiteljicom Maricom Jurec obilježio je Dan sigurnijeg interneta. Kako je bilo, koje aktivnosti su provodili te što su naučili može se pročitati na Školskom portalu.

https://www.skolskiportal.hr/clanak/6792-sada-znaju-sto-je-to-sigurniji-internet/

 

 [više]

Ivan Janjić ponovo "rasturio" na županijskom Infokupu

Autor: Administrator , 12. 2. 2017. 21:47

Nakon što je prošle godine kao učenik petog razreda osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju u Primoštenu, Infokup 2016. u kategoriji Algoritmi Logo, Ivan Janjić, naš učenik 6.a razreda, ponovno je briljirao na županijskom natjecanju u informatici Infokup 2017. te postigavši znatne rezultate i prva mjesta u dvije kategorije (algoritmi LOGO i algoritmi PYTHON) uz mentore Klaudiju Wild i svog tatu Mirka Janjića - vjerujemo osigurao i ove godine dvostruki plasman na državno natjecanje.

Sve čestitke Ivanu, ali naravno i svim ostalim natjecateljima iz naše škole koji su postigli dobre rezultate Anti Zovku, 5.a, Matiji Vrselji 6.c i Luciji Janjić, 6.a.

 [više]

INFOKUP 2017 - županijsko natjecanje iz Informatike

Autor: Stanko Leko, 10. 2. 2017. 16:42

Danas je u našoj školi održano županijsko natjecanje iz Informatike, Infokup 2017.

Natjecanje se održalo u tri kategorije:

ALGORITMI LOGO - 17 učenika

ALGORITMI BAS, PYT - 10 učenika

OSNOVE INFORMATIKE - 23 učenika

Dakle naša škola je danas bila vjerujemo ugodan domaćin, koji je za 50 natjecatelja,  iz 14 osnovnih škola naše županije te njihovih mentora osigurao vedro natjecateljsko ozračje i okrijepu.

Postignuti su i vrlo dobri rezultati - ovdje možete pogledati privremene i neslužbene rezultate iz ALGORITMI LOGO i OSNOVA INFORMATIKEALGORITMI BAS PYT.

Sve čestitke učenicima, mentorima, vanjskim mentorima i školama.

Županijsko povjerenstvo: Stanko Leko, predsjednik, te članovi Blaženka Knežević, Mirjana Levanić, Mira Magdić, Zvonimirka Roth i Klaudija Wild.

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2017

Autor: Stanko Leko, Klaudija Wild, 7. 2. 2017. 10:05

Danas je dan sigurnijeg interneta!

Promislite o sigurnosti, promijenite lozinke i educirajte se o sigurnosti na internetu!

U utorak, 7. veljače 2017. u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2017 organizirat će se web kviz putem kojeg učenici mogu osvojiti jedan od ponuđena tri mobitela.

Kviz će biti dostupan na stranici www.dansigurnijeginterneta.org  u utorak od 7.00 do 19.00. Na istoj stranici nalaze se sve potrebne informacije i pravila izvlačenja nagrada.

Više o sigurnosti na internetu i materijale za učenike, nastavnike i roditelje možete pronaći na stranicama Centra za sigurniji internet.

                                             

 [više]

Klizanje u Osijeku

Autor: Klaudija Wild, 6. 2. 2017. 13:41

Neka fotografije govore... subota 28. siječnja 2017. Više od stotinu učenika nasmijanih lica na klizanju u Osijeku sa svojim učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture.

 

                                                      

 [više]

Dramski uspjesi na Međuopćinskoj smotri LiDraNo

Autor: Administrator , 1. 2. 2017. 11:39

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017. za  dramsko-scenski  izraz održana je u OŠ Josipa Lovretića u Otoku koja svake godine dočekuje ljubitelje dramskoga izražavanja raskriljenih ruku. 

Na susretu su se okupili učenici i mentori iz 13 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije, prikazano je 13 pojedinačnih i 5 skupnih izvedbi među kojima je povjerenstvo odabralo najbolje za Županijsku smotru LiDraNo koja će se održati sredinom veljače.

Našu školu su predstavile dvije izvedbe i obje su kvalitetom zavrijedile biti među odabranima za nastavak natjecanja na LiDraNu.

 [više]

Poziv roditeljima za prijavu djece za upis u 1. razred

Autor: Administrator , 25. 1. 2017. 10:21

Poštovani roditelji (skrbnici), djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole. Molimo Vas pročitajte Poziv u privitku članka te u naznačenim rokovima postupite po istom.

 

POZIV ZA PRIJAVU

 [više]

Na -15 °C do autobusa svega 15 koraka

Autor: Administrator , 24. 1. 2017. 10:18

 [više]

Super vijest za učenike putnike!

Autor: Dobrila Ereš, 21. 1. 2017. 13:23

 [više]

HIMNA ŠKOLE

Autor: Klaudija Wild, 18. 1. 2017. 13:28

Ideja od nastanku školske himne, kao pjesme koja bi predstavljala i opisivala našu školu, javila se još prošle školske godine. Tek sad, u suradnji s kolegicom Ljerkom Benčević, taj projekt je napokon i završen. 

Kolegica Benčević je napisala tekst koji svojom vedrinom i toplinom progovara o školskim danima svih učenika. Učiteljica glazbene kulture Mia Mucić, preuzela je na sebe glazbeni dio - stvaranje melodije.

Ideja je bila da pjesma (himna) bude prilagođena djeci te svojom vedrinom dostojno opisuje „ono dječije“ u đacima. S druge strane, himna treba nositi i notu „ozbiljnosti“ kao glazbeni reprezent naše škole. 

                                        

 

 [više]

15. siječnja - Spomendan međunarodnog priznanja RH

Autor: Administrator , 13. 1. 2017. 22:55

25 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Toga dana Hrvatsku su za redom priznale: Belgija, Velika Britanija, Danska, Malta, Austrija, Švicarska, Nizozemska, Mađarska, Norveška, Bugarska, Poljska, Italija, Kanada, Australija, Francuska, Finska, Švedska. To su već prije učinile Sveta Stolica, Njemačka, Island, Estonija, Litva, Latvija, Slovenija, Ukrajina i San Marino.

Za Republiku Hrvatsku, tada još jednu od jugoslavenskih republika, važno je bilo međunarodno priznanje 12 zemalja EZ. Članicama EZ istoga dana istom odlukom pridružile su se Austrija, Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska.

 [više]

Čestitka

Autor: Dobrila Ereš, 23. 12. 2016. 10:31

 

 [više]

Božićni koncert u župnoj crkvi Duha svetoga

Autor: Administrator , 23. 12. 2016. 09:18

U čarobnom božićnom ozračju naše prepune župne crkve raspjevani učenici naše škole od prvog do osmog razreda u nazočnosti svojih učitelja i ravnateljice pjesmom su slavili dolazak Božića.

Svim na zemlji mir veselje...

 

 [više]

Radujmo se ...

Autor: Klaudija Wild, 22. 12. 2016. 14:26

   

Slijedimo zvijezdu putem ljubavi do mira.

Radujmo se ...

 

Sretan Božić želi Vam likovna skupina

OŠ Zrinskih Nuštar!

 

 

 [više]

Županijsko natjecanje Osnovnih škola u stolnom tenisu

Autor: Administrator , 21. 12. 2016. 11:27

U organizaciji Županijskog školskog športskog saveza održana su natjecanja u stolnom tenisu za djevojčice i dječake za školsku godinu 2016/17.

Finalne utakmice su održane 14. i 15. prosinca 2016. godine u Nuštru. I u muškoj i u ženskoj konkurenciji ekipe OŠ Zrinskih Nuštar ostvarile su veliki uspjeh osvojivši  DRUGO mjesto u Vukovarsko srijemskoj županiji.

Sastav ženske ekipe: Tonka Rudnički, Iva Vistica i Ana Kekez.

Sastav muške ekipe: Ivor Dakić, David Andabak, Matija Vrselja i Dominik Majstorović.

Mentori su im bili Željko Škrabo i Josip Magdić.

Iskrene čestitke učenicima i njihovim mentorima .

Klikni na više za fotke :)

 [više]

Ideja Djeda Božićnjaka

Autor: Miroslava Vekić, 20. 12. 2016. 17:28

Djed Božićnjak i njegove božićne vile kreću na daleki put kako bi otkrili tko je bio dobar, a tko ne u OŠ Zrinskih Nuštar?

 Učenici 1. i 3. razreda su bili vrijedni i poslušni, te su kroz predstavu Kluba mladih GDCK Vinkovci upoznali zanimljive likove poput Mukija, Bambusa i Petre koji su nam pokazati kako samo ljubav, mir, prijateljstvo i pomaganje mogu učiniti Božić ljepšim. Uvjerili smo se da se isplati biti dobar i pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Među glumcima su i bivši učenici naše škole koji rado volontiraju i aktivni su u Klubu Mladih, te su zavrijedili posebno gromoglasan pljesak  Matea Klišić, Magdalena Kekez,  Anđela Gajić i Luka Mecanović.

 [više]

Božićna radionica učenika četvrtih razreda PŠ Cerić

Autor: Jasna Rožman, 20. 12. 2016. 15:20

Približavanje Božića – blagdana mira, radosti i zajedništva, nadahnulo nas je da to božićno ozračje  prenesemo u svoju učionicu. S nestrpljenjem smo dočekali roditelje i počela je božićna čarolija.

 [više]

Tim GDCK Vinkovci na SR odradili temu ZO Pružanje prve pomoći

Autor: Stanko Leko, 19. 12. 2016. 15:18

U suradnji s GDCK Vinkovci, održan je zajednički Sat razrednika sedmih razreda na kojem je obrađena tema Zdravstvenog odgoja, pružanje prve pomoći. Cijeli tim GDCK Vinkovci, među kojima su bili naši bivši učenici Anđela Gajić i Luka Mecanović, kroz teoretski, a više praktični dio podučili su naše učenike pružanju prve pomoći unesrećenima.

 [više]

Završilo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 19. 12. 2016. 08:50

U našoj je školi već  tradicionalno i ove školske godine, u  sklopu Školskog preventivnog  programa, obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti u trajanju od  15. studenoga do 15. prosinca. Tom prigodom, učenike su, edukativnim i kreativnim  predavanjima i radionicama,  učitelji, razrednici i stručni suradnici informirali o štetnim posljedicama duhanskog dima, alkohola, kockanja i zlouporabe droga te ih potaknuli na kritičko promišljanje i odabir zdravih stilova življenja .

               

 [više]

Otvaranje ponuda prispjelih na javni poziv i izbor tri ponude koje ispunjavaju uvjete

Autor: Administrator , 16. 12. 2016. 17:01

 [više]

Ukrašavanje jelke na Trgu dr. Franje Tuđmana

Autor: Andrea Leko Slošić, 14. 12. 2016. 18:07

Ne može zima sakriti osmijeh s lica vrijednih ruku i hitrih nogu naših učenika mlađe školske dobi. Zarumenjenih obraza i toplih srdaca veselo su ukrašavali jelku svih Nuštaraca na Trgu dr. Franje Tuđmana.  Orila se pjesma i odzvanjao je dječji smijeh dok su naši pogledi uprti prema nebu zamišljali veseli ples pahulja. Upalile su se lampice i poručile nam da je Božić blizu. S vjerom u ljubav i ljude, neka svima radostan bude!

-->

 [više]

Sat kodiranja

Autor: Klaudija Wild, 13. 12. 2016. 15:29

Učenici drugog razreda iz Cerića uključili su se u jedan od najvećih edukativno-informatičkih programa učenja programiranja poznat pod nazivom Sat kodiranja (Hour of Code).

                                           

 [više]

RoboCup Junior 2016 Zagreb - Lucija i Ivan Janjić osvojili prvo mjesto

Autor: Klaudija Wild, 13. 12. 2016. 15:21

Naši učenici Ivan i Lucija Janjić osvojili su prvo mjesto  na natjecanju RoboCup Junior 2016 Zagreb u kategoriji CoSpace Primary. Očekuje ih još samo jedno kolo koje će se održati 11.3.2017. godine.

Iskrene čestitke!

 [više]

U domu za starije i nemoćne

Autor: Sanja Lovrić, 13. 12. 2016. 09:55

Pune ruke darova, iskrena srca i puno radosti donijeli su učenici 2. razreda u Dom za starije i nemoćne Sunce, u Vinkovcima. Pjesmom i plesom, razigranošću i toplinom načas su promijenili svakodnevnicu i vratili osmijeh na lica štićenika ovog doma.

 

Veliko hvala svim roditeljima na pomoći u organizaciji.

 

                                              

 [više]

Osmaci zasvirali u "Čarobnu frulu" u adventskom ozračju Zagreba

Autor: Ljerka Benčević, 12. 12. 2016. 12:49

Učenici osmih razreda i ovoga tjedna bili su aktivni. Još se nisu sasvim slegli dojmovi oko posjeta Cenacolu, a već su na redu bili novi.

U petak, 9. prosinca 2016. godine, u pratnji  učiteljice glazbene kulture, razrednika i ravnateljice škole  posjetili su Zagreb.

 [više]

Unicef – Škole za Afriku

Autor: Klaudija Wild, 8. 12. 2016. 13:14

U predvorju naših škola organizirali smo drugu humanitarnu akciju projekta Unicef –a Škole za Afriku. U petak ( 2. prosinca ) i ponedjeljak ( 5. prosinca ) učenici naše škole su međusobno  razmjenjivali igračke, slikovnice, knjige i odjeću. Na taj način su donirali novac za djecu Afrike kojim će se pomagati i unaprjeđivati obrazovni sustav afričke zemlje Burkine Faso.

 [više]

Božićna radionica

Autor: Sanja Lovrić, 7. 12. 2016. 10:20

Božić je blagdan ljubavi, radosti, zajedništva...
Sve je to bio dio radionice učenika drugog razreda. Kad se male i velike ruke slože, stvaraju, daruju i šalju poruku da nastojimo unijeti mir gdje je razdor, da priznajemo da trebamo drugoga, da upalimo svjetlo dobra.

 

                                     

 [više]

Sveti Nikola posjetio učenike naše škole

Autor: Ružica Miškić, 6. 12. 2016. 21:49

Pjesma kaže…“U prosincu,mnogo je divnih noći…

Ali, najljepša je ona kada čekam

I strepim hoće li sveti Nikola doći…

 [više]

Uspješno završen Time Project u Ceriću

Autor: Marica Jurec, 6. 12. 2016. 10:42

Učenici 2. razreda iz Cerića i ove su godine sudjelovali u projektu „This is our Time“ s još gotovo 100 drugih škola iz više od 40 država svijeta.

 [više]

Štokavčići na putu očuvanja jezične zavičajne baštine

Autor: Eva Dakić, 5. 12. 2016. 15:04

Studeni je mjesec održavanja Znanstvenoga skupa Šokačka rič u okrilju kojega se pod manifestacijom Štokavčići okupljaju njegovatelji slavonskoga dijalekta zahvaljujući idejnim začetnicama i voditeljicama dr.sc. Anici Bilić i Kseniji Petričić.

 [više]

Posjet zajednici Cenacolo

Autor: Ljerka Benčević, 5. 12. 2016. 11:52

Kao i prethodnih, i ove godine 2. prosinca 2016. godine učenici 8. razreda naše škole u pratnji svojih razrednika Ljerke Benčević, Nike Grgića i Željka Brčića i vjeroučiteljice Branke Tomić posjetili su zajednicu Cenacolo u Šarengradu.

 

 [više]

Večer matematike

Autor: Željko Brčić, 5. 12. 2016. 08:44

Hrvatsko matematičko društvo je u četvrtak, 1. prosinca, već četvrtu godinu za redom organiziralo Večer matematike. Kao i svake godine do sada, u provedbu te manifestacije uključila se i naša škola. Učiteljice i učitelji matematike i razredne nastave pripremili su materijale za radne centre, a nekim su učenicima u radu pomagali i njihovi roditelji.

 [više]

Ususret Božiću - kreativne radionice s roditeljima

Autor: Administrator , 1. 12. 2016. 09:06

U našoj školi su počele pripreme za paljenje prve adventske svjećice. 

Roditelji, učenici 2.a razreda i  njihova učiteljica Vanja Bazina sudjelovali su u izradi adventskih vijenaca i aranžmana.  

 [više]

Prvašići u školskoj knjižnici

Autor: Ružica Miškić, Ivana MIHALJEVIĆ FARBAŠ, 30. 11. 2016. 09:23

Nakon što su prvašići još u rujnu naučili gdje se nalazi školska knjižnica,došlo je i vrijeme da postanu i njezini članove te posude svoju prvu knjigu.

 [više]

Promocija mentora i savjetnika

Autor: Dobrila Ereš, 28. 11. 2016. 11:42

U petak, 25. studenoga 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana promocija mentora i savjetnika. Promovirano je 461 odgojno-obrazovni djelatnik iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova iz cijele Hrvatske.

Među njima su iz naše škole promovirani: učitelj matematike Željko Brčić, učiteljica engleskog jezika Blanka Cikač, učiteljica razredne nastave Branka Krvavac i učitelj informatike Stanko Leko.

 [više]

Znalci genijalci

Autor: Josipa Mamužić, 24. 11. 2016. 22:06

OŠ Zrinskih Nuštar i ove godine provodi  program rada s potencijalno darovitom djecom. Skupina pod nazivom Znalci Genijalci postoji u školi od 2012. godine, a vodi ju školska psihologinja.

 [više]

Videokonferencija učenika iz Cerića i Brazila

Autor: Klaudija Wild, 22. 11. 2016. 20:30

Drugaši iz Cerića uz pomoć svojih učiteljica Marinele Ivić i Marice Jurec održali su vrlo zanimljivu videokonferenciju s vršnjacima iz Brazila.

Tema susreta bila je What do you eat there?

Na početku su se učenici pojedinačno predstavili jedni drugima i rekli što vole, a što ne vole jesti.

 

 

 [više]

Projekt - Izrada kompostišta

Autor: Jasna Rožman, 21. 11. 2016. 14:24

Posljednje jesenske dane učenici 4. razreda PŠ Cerić,  iskoristili su za ostvarivanje razrednog projekta – Izrada kompostišta, što se odlično uklapa u projekt cijele škole "Moja škola - eko škola". 

 [više]

Paljenje svijeća u spomen na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 20. 11. 2016. 21:31

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Marija Lesandrić, 17. 11. 2016. 22:15

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode. Obljetnice su prigoda da se prisjetimo trenutaka i događaja koji su se zbili u povijesti i obilježili brojne ljudske živote.  Iz toga smo razloga danas dostojanstveno i u tišini zapalili svijeće ispred mjesne crkve i ceste prema Vukovaru. Zastali smo na trenutak te se u mislima, sjećanjima i molitvama poklonili gradu heroju i njegovim junacima. Prisjetili smo se svih hrabrih ljudi koji su branili Vukovar i našu domovinu te su za ideal slobode, života i zajedništva darovali ono najvrijednije, svoj život.

 [više]

Video 250 godina

Autor: Dobrila Ereš, 16. 11. 2016. 23:45

Dragi učenici, zahvaljujemo svima vama, učiteljima i drugim djelatnicima naše škole što ste sudjelovali na snimanju milenijske fotografije i videa povodom obilježavanja 250. obljetnice škole u Nuštru. Iako je bilo jako hladno, strpljivo i znatiželjno ste "pozirali" dok je dron letio iznad vas.

Posebnu zahvalnost upućujemo našem bivšem učeniku M. Maslovu, časniku HV za odlično obavljeno snimanje, profesorici Mirjani Đurić i njezinim učenicima: Petri Cikač, Katarini Kralj, Ivanu Matušenskom, Marku Šuštaru, Iri Kosmačin, Lani Lukadinović, Izabeli Gertner i Ani Dolić što su satima na hladnoći pripremali i obilježavali prostor za snimanje i profesoru Stanku Leki za obradu videa za stranice škole.

Vjerujem da će i fotografije biti izvrsne.

                                                                     Vaša ravnateljica

 

 [više]

Županijsko stručno vijeće učitelja engleskog jezika

Autor: Blanka Cikač, 16. 11. 2016. 10:58

U sklopu rada Županijsko stručnog vijeća učitelja engleskog jezika za osnovne škole u našoj školi je 14. studenog 2016. održan skup učitelja engleskog jezika iz cijele Vukovarsko-srijemske županije.

 

 

                                       

 [više]

UNICEF - škole za Afriku

Autor: Administrator , 14. 11. 2016. 11:15

Naša škola je ove školske godine 2016./2017. uključena u projekt  Unicef -a  Škole za Afriku. Ove godine pomažemo djeci koja žive u afričkoj zemlji  Burkini Faso.  To  je zemlja koja broji oko  sedamnaest milijuna stanovnika. Velik broj  djece nema osnovne uvjete potrebne za kvalitetno školovanje.

 [više]

U susret proslavi 250 godina škole

Autor: Sanja Lovrić, 13. 11. 2016. 12:52

 [više]

Drugaši iz Cerića gostovali u Natjecanju u čitanju naglas

Autor: Marica Jurec, 12. 11. 2016. 12:22

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci povodom Mjeseca hrvatske knjige održano je Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda.

Na natjecanju su sudjelovali i učenici 2. razreda iz Cerića, Lucija Hojski i Igor Patrčević.

 

 [više]

Škola kakvu volim - ispunjen dan učenika 2. razreda iz PŠ Cerić

Autor: Marica Jurec, 12. 11. 2016. 11:53

U petak, 4. studenog učenici 2. razreda iz Cerića posjetili su Narodnu knjižnicu i čitaonicu sv. Benedikta u Nuštru i pekarnicu obitelji Beriša. Po povratku u školu dočekala ih je gošća - književnica Silvija Šesto.

 [više]

Klub za cure

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 9. 11. 2016. 17:00

Ovih dana se učenice šestih razreda naše škole imaju priliku uključiti u program „Klub za cure“. Radi se o preventivnom programu dizajniranom posebno za djevojčice, a cilj mu je međusobno povezivanje, podrška i osnaživanje.

 [više]

Posjet patronažne sestre četvrtim razredima

Autor: Marija Marošević, 8. 11. 2016. 08:34

U četvrtak 3. studenog 2016.g. četvrte razrede naše škole posjetila je patronažna sestra Marija Ćurić. Razlog njezina posjeta je prevencija bolesti. Održala je kratko i razumljivo predavanje o pravilnoj prehrani. Osobito je naglasila da svi sokovi sadrže puno šećera, te da bi ih trebalo izbjegavati, odnosno zamijeniti vodom.

Potaknula je djecu na pravilnu, raznoliku i redovitu prehranu. Učenici su lijepo i aktivno sudjelovali. I u budućnosti se nadamo tako dobroj suradnji.

                               

                                   

 [više]

Natjecanje Dabar

Autor: Klaudija Wild, 7. 11. 2016. 08:29

Od 7.-11. studenoga održava se prvo Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja u RH.

Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u njemu sudjeluju i učenici naše škole. Više o natjecanju možete pročitati na portalu ucitelji.hr

 [više]

Susret s književnicom Nadom Mihoković- Kumrić

Autor: Marina Kordić, Ika Gluvaković, 5. 11. 2016. 09:07

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige OŠ Zrinskih imala je veliku čast i zadovoljstvo ugostiti književnicu Nadu Mihoković - Kumrić. Učenicima sedmih razreda predstavljena je njezina knjiga Lastin rep koja je dobila nagradu Mato Lovrak za najbolji dječji roman 1995. godine. Spomenuta knjiga nalazi se na popisu lektire za sedmi razred. Književni susret, u suradnji s nakladničkom kućom Alfa, organizirale su knjižničarka Marina Kordić i učiteljice Hrvatskoga jezika Jasna Šarić i Ika Gluvaković. Na početku susreta učenice Ivana Slaviček, Ana Perić, Mia  Lesandrić i Lada Sente  su ukratko predstavile biografiju književnice i njezin književni rad.

 

 

 [više]

Blago danu koji počne mirisima kruha...

Autor: Ružica Miškić, 27. 10. 2016. 20:54

Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 21. listopada 2016., učenici prvog a i b  razreda matične škole posjetili su privatnu pekarnicu obitelji Biraj.

Željeli smo vidjeti kako nastaje kruh i ostali pekarski proizvodi. Djelatnici pekare pokazali su nam kako se i od čega zamijesi tijesto te gdje se i kako peče kruh.

 [više]

Akcija solidarnosti- Učini korak naprijed

Autor: Sanja Lovrić, 24. 10. 2016. 11:23

Dana 17. listopada Odlukom Ujedinjenih naroda obilježava se diljem svijeta Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Svrha je njegova obilježavanja različitim se akcijama solidarizirati s ljudima koji žive u siromaštvu.

Učenici drugog razreda odlučili su se uključiti u ovu akciju i učiniti nešto, osim podizanja razine svijesti u razumijevanju  globalnog problema siromaštva. Makar je naša pomoć skromna obradovala je jednu obitelj, a nama srca ispunila toplinom.

 [više]

Imam ideju!

Autor: Administrator , 21. 10. 2016. 13:05

Nova školska godina već je odavno započela, a s njom i rad u izvananastavnim programima. U našoj školi s učenicima 4. razreda započeo je program Imam ideju! kojim se potiče razvoj kreativnog mišljenja.

Učenici će kroz 10 radionica učiti stvarati originalne ideje, vježbati fluentnost i fleksibilnost te što znači na kako elaborirati svoju ideju. Uz zanimljive igre i aktivnosti rastegnut ćemo našu maštu.  Program vodi školska psihologinja Josipa Mamužić.

 [više]

Svjetski i hrvatski dan kravate

Autor: Administrator , 19. 10. 2016. 14:32

U našoj školi učenici razredne nastave obilježili su  hrvatski i svjetski dan kravate, uređivanjem panoa u učionici, izradom kravata od različitih materijala te njenim odjevanjem.

Kravata se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi, pa u njihov jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge europske jezike pod sličnim nazivima.

 [više]

Vjeronaučna skupina u posjetu Đakovu

Autor: Administrator , 18. 10. 2016. 12:47

Vjeronaučna skupina učenika sedmog razreda je u subotu, 15. listopada 2016., posjetila grad Đakovo. Đakovo je središte naše Đakovačko – osječke nadbiskupije. Cilj ovoga posjeta je bolje upoznavanje središta naše nadbiskupije i njegovih najvažnijih institucija koje se tiču života vjernika.

Učenici su ovim posjetom vidjeli i razgledali katedralu sv. Petra i Pavla, Biskupski ordinarijat, Katolički Bogoslovni fakultet, Središnju nadbiskupijsku knjižnicu, Bogoslovno sjemenište i  Spomen - muzej  biskupa Josipa Jurja   Strossmayera.

 [više]

Zagrebu u pohode

Autor: Andrea Leko Slošić, 7. 10. 2016. 18:23

Učenici četvrtih razreda OŠ Zrinskih Nuštar, uključujući i učenike PŠ Cerić i Marinci, zajedno sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljicom posjetili su glavni grad Republike Hrvatske.

Ranojutarnjim vlakom 4. listopada 2016. u veselom i vedrom ozračju, započeli su svoje putovanje. Zagreb nas je počastio sunčanim zrakama pa smo skladnim koracima prošetali njegovim ulicama.

 [više]

Utrka "Braniteljima Nuštra 2016"

Autor: Administrator , 6. 10. 2016. 11:14

Tradicionalno svake godine, pa tako i ove, povodom Dana obrane i općine Nuštar 5. listopada, učenici naše škole u spomen na poginule branitelje Nuštra trče utrku ulicom Hrvatskih branitelja.

Medalje su nagrade za prva tri mjesta:

                                            VIŠE FOTOGRAFIJA (150)

 [više]

Dani obrane i dani općine Nuštar

Autor: Administrator , 4. 10. 2016. 16:27

 [više]

Obilježili smo Europski školski sportski dan - ESSD 2016

Autor: Administrator , 30. 9. 2016. 12:16

Danas, 30. rujna 2016. godine U Republici Hrvatskoj i u još 15 europskih zemalja održava se Europski školski sportski dan - najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta. Glavni je cilj te pan-europske inicijative isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Učenici naše matične i područnih škola su sa svojim razrednicima i učiteljima tjelesno zdravstvene kulture mnogobrojnim i različitim aktivnostima obilježili taj sportski dan.

Sve je bilo u pravom sportskom ozračju, veselo i sportski korektno s naglaskom na veliku ulogu sporta u našem životu.

 

 [više]

Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Autor: Dobrila Ereš, 29. 9. 2016. 21:18

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica

 [više]

Na vašoj žrtvi počiva naše sretno djetinjstvo i stasa bezbrižna mladost

Autor: Ljerka Benčević, 22. 9. 2016. 16:40

U organizaciji Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta , a u provedbi projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ i ove su godine učenici osmih razreda naše škole 8. i 9. rujna u pratnji svojih razrednika posjetili Vukovar.

 [više]

Prvašići - fotke s prijema

Autor: Administrator , 16. 9. 2016. 22:51

Prvašići su uspješno prebrodili prve tjedne škole. Evo i obećanih fotografija sa njihova prijema i prvog dana škole.

Fotografija je 88, nemoj pogledati samo prvu stranicu :)

 [više]

Stručno usavršavanje učitelja u Pragu

Autor: Klaudija Wild, 13. 9. 2016. 10:04

Od 1. do 3. rujna 2016. u Pragu se održao eTwinning seminar „Using eTwinning in KA2 School-To-School Partnerships“ na kojem je sudjelovala i naša učiteljica razredne nastave iz PŠ Cerić Marica Jurec.

Na seminaru je sudjelovalo više od 60 odgojno-obrazovnih djelatnika zaposlenih u vrtićima, osnovnim i srednjim školama iz 15 država Europe (Austrije, Bugarske, Češke, Danske, Estonije, Finske, Hrvatske, Islanda, Litve, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije, Španjolske i Švedske). Hrvatsku su predstavljale 4 učiteljice iz Zagreba, Strizivojne, Podgore i Cerića koje su dobile stipendiju Agencije za mobilnost i programe EU.

 [više]

Veliki sportski uspjesi naše učenice Mije Wild

Autor: Dobrila Ereš, 12. 9. 2016. 08:13

Sportske igre mladih, projekt koji donosi najljepšu sportsku priču, počeo je još 1996. godine s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcima besplatno sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima tijekom ljeta.

Najzanimljivija disciplina 20. Sportskih igara mladih svakako je utrka na 60 metara, a trčalo se na stadionu RNK Split u kategoriji 2005. i mlađi, te 2007. i mlađi.

U utrci na 60 metara u kategoriji 2005. i mlađe naša učenica 4.b razreda Mia Wild je bila srebrna.

 [više]

DOČEK PRVAŠIĆA slikom i riječju...

Autor: Ružica Miškić, 5. 9. 2016. 11:00

5. rujna 2016. godine još jedna je generacija prvašića zakoračila prvi put u školu. Pomalo nesigurni prvašići i njihovi uzbuđeni roditelji dočekani su programom dobrodošlice. Ravnateljica škole Dobrila Ereš je toplo pozdravila nove učenike i roditelje i zaželjela im uspješne prve školske korake. Nove su đake ohrabrili stariji učenici igrokazima, pjesmom, plesom i recitacijama. Prigodni program su pripremile učiteljice Ivana i Ružica sa svojim bivšim četvrtašima i učiteljica Sanja sa svojim sada već pristalim drugašićima.

Nakon izvedbe programa mali đaci su u pratnji svojih učiteljica Ružice i Ivane odšetali upoznati svoje učionice i razredno okruženje. Bilo je i tamo zabavno uz prigodne darove i šarenilo učionice prvi put sjesti s prijateljem u školsku klupu.

I za kraj ovog izvješća svim prvašićima želimo sretne prve školske korake, a roditeljima na dar stihove pjesme

KAKO RASTE PRVAŠIĆ...

 

 [više]

Kalendar rada za šk. god. 2016./2017.

Autor: Administrator , 29. 8. 2016. 10:05

Odlukom Upravnog odjela za obrazovanje i sport, Vukovarsko-srijemske županije izmjenjen je kalendar rada za šk. god. 2016/17.

 

Izmjenjeni kalendar preuzmi klikom na sliku ispod.

 [više]

Raspored smjena na početku šk. god 2016./2017.

Autor: Administrator , 29. 8. 2016. 10:02

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Temeljem Odluke našeg Ministarstva o početku i završetku nastavne godine za šk.god. 2016./2017. nastava počinje 5. rujna 2016. prema sljedećem rasporedu.

Učenici će prvoga dana imati tri školska sata, dobit će najbitnije obavijesti za početak nastave. Potrebno je ponijeti preobuću i pribor za pisanje (osim prvašića).

Učenicima putnicima bit će organiziran prijevoz u suradnji s Putničkom agencijom "Polet" kao i dosada, a povratak će istoga dana biti organiziran odmah nakon trećeg sata (10,30 u 1. smjeni, 15,40 u 2.smjeni).

 

Radujemo se vašem dolasku i želimo vam uspješnu 2016./2017. šk.god.

Vaši učitelji i ravnateljica

 [više]

STEM auto u PŠ Cerić

Autor: Klaudija Wild, 2. 8. 2016. 12:48

   U utorak, 26. srpnja 2016. Područnu školu u Ceriću      posjetio je STEM auto Croatian Makersa.

  Croatian Makers je projekt udruge Institut za Razvoj i     Inovativnost Mladih – IRIM koja donira i razvija robotiku    i automatiku u osnovnoškolskim uzrastima, ali i u starijima koji su bliži svijetu rada i poduzetništva.

 
 
 
 [više]

Učiteljica Marica Jurec osvojila ISE Oscara koji ju vodi na stručno usavršavanje u Grčku

Autor: Klaudija Wild, 7. 7. 2016. 18:29

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu projekta Inspiring Science Education (ISE) organizirala je natjecanje u implementaciji ISE scenarija učenja „ISE Oscar za scenarij, režiju i film“ .

 [više]

POTPISIVANJE LISTE ODABRANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA ZA OSMAŠE

Autor: Klaudija Wild, 5. 7. 2016. 11:01

Lista odabranih obrazovnih programa za upise u srednje škole zaključava se u srijedu 6. srpnja 2016. g. u 12,00 sati.  Prijavnicu s konačnom listom prioriteta iz sustava ispisat će razrednici u školi.

Pozivamo osmaše i jednog roditelja/skrbnika da dođu potpisati prijavnice u četvrtak 7. srpnja 2016. g. u 10,00 - 11,00 sati sati čime će potvrditi listu prioriteta odnosno konačan odabir učenika.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA

Autor: Klaudija Wild, 30. 6. 2016. 09:26


Pozivamo  roditelje budućih prvašića koji su zainteresirani za  udžbenike koji nisu radnog karaktera da dođu u školu 4.srpnja 2016. od 9 do 11 sati na podjelu.
 

 

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi za učenike osmih razreda

Autor: Klaudija Wild, 28. 6. 2016. 21:53

Obavještavamo sve učenike osmih razreda naše škole i njihove roditelje kako ćemo podjelu završnih svjedodžbi održati 30. lipnja 2016. godine u 17:00 u prostorijama Doma kulture u Nuštru.

Nakon kratkog programa koji su pripremili naši učenici pozivamo Vas na druženje kako bismo uz glazbu i zakusku poželjeli našim osmašima da uspješno nastave daljnje školovanje.

Također pozivamo ravnateljicu i članove Razrednih vijeća da nam se pridruže.

 

Razrednice osmih razreda

 [više]

Svečana završna priredba i dodjela nagrada Učiteljskog vijeća

Autor: Administrator , 17. 6. 2016. 23:17

Na svečanoj priredbi u Domu kulture 14. lipnja 2016., ravnateljica škole prof. Dobrila Ereš, uručila je nagrade Učiteljskog vijeća najboljim učenicima naše škole koji su postigli izvrsne rezultate na državnim i županijskim natjecanjima ove školske godine.

Tom prigodom upriličen je i veseli kulturno zabavni program koji su izveli učenici naše škole.

Nagrađeni učenici

 [više]

Dan sporta

Autor: Stanko Leko, 12. 6. 2016. 22:30

U vedrom i veselom ozračju, praćenom ugodnim vremenom, u petak 10. lipnja 2016. proslavljen je popularno zvani Dan sporta, kroz različita sportska nadmetanja od utrka u raznim kategorijama do nogometa, rukometa te utakmica iznenađenja (odbojka - učiteljice protiv osmašica i nogomet - učitelji protiv osmaša).

Lijepo je bilo promatrati vedri sportski i natjecateljski duh naših učenika, kao i ozarena lica ukrašena medaljama ma kakve one boje bile.

Spontano se dogodila i mala veselica naših osmaša koji napuštaju našu školu u potrazi za željenom srednjom školom. Bili su vrijedni,dobri i pristojni učenici, želimo im svu sreću u životu i daljnjem nastavku školovanja.

Evo i fotografija koje su obilježile taj dan:

 [više]

Filip Runjaić osvojio prvo mjesto na državnom prvenstvu u raketnom modelarstvu za djecu i mladež

Autor: Klaudija Wild, 10. 6. 2016. 21:24

U organizaciji Hrvatskog Astronautičkog i Raketnog Saveza (HARS) i domaćinstvo Aero kluba Sinj u subotu  21.05.2016. godine na športskom aerodromu Piket kod Sinja održano je 22. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež u nacionalnim kategorijama, rakete s padobranom S 3-A i rakete s trakom S 6-A za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo preko 80 natjecatelja u kategoriji osnovnih škola i oko 35 natjecatelja u kategoriji srednjih škola.

 

                        

 

                        

 [više]

Četvrtaši u Školi u prirodi slikom i riječju...

Autor: Klaudija Wild, 9. 6. 2016. 13:19

Učenici četvrtih razreda naše škole ove su godine bili u Školi u prirodi u Crikvenici. Na putovanje smo krenuli 30.svibnja u jutarnjim satima u pratnji učitelja Ivana Perkovića, učiteljica Ružice Miškić, Ivane Mihaljević Farbaš i pripravnice Monike Leko.

 [više]

Prvašići prvi put na izletu

Autor: Vanja Bazina, 5. 6. 2016. 20:38

Prvašići su prvi put bili na izletu. Posjetili su Osijek, osječki ZOO vrt.

Kako vole životinje i brinu o njima, bili su vrlo aktivni i zainteresirani za edukativnu radionicu koja je uslijedila nakon obilaska svih životinja ZOO vrta. Djecu je stalno zanimalo više, a strpljive edukatorice na svako njihovo pitanje imale su spreman odgovor.

 [više]

Susret djece uključene u izvannastavni program Kulturne i duhovne baštine zavičaja

Autor: Sanja Lovrić, 5. 6. 2016. 19:39

U sklopu izvannastavnog programa Kulturna i duhovna baština zavičaja, dana 28.05. 2016. u  osječkoj Tvrđi održan je susret učenika i nastavnika uključenih u ovaj interkulturni edukativni program. Susretu je prisustvovalo oko 90 učenika i njihovih nastavnika koji su tijekom ove godine provodili tematsku cjelinu pod nazivom “Migracije”.

 [više]

Petaši na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu

Autor: Klaudija Wild, 4. 6. 2016. 22:37

Učenici petih razreda naše škole su u petak 27. svibnja 2016., zajedno sa svojim razrednicima (N.Dolić, N.Majko i K.Šarić)  i učiteljima u pratnji ( Lj. Benčević i I. Gluvaković) posjetili  Zagreb. Obišli su Tehnički muzej i zoološki vrt gdje su naučili puno zanimljivih sadržaja. Usvojili su nastavne sadržaje iz gotovo svih područja (hrvatskog jezika, matematike, tehničke kulture, povijesti, prirode, geografije te glazbene, likovne, tjelesne i zdravstvene kulture).

Odlično su se zabavili i lijepo proveli na terenskoj nastavi, a kroz zabavu i naučili brojne korisne stvari. Kažu da slike govore više od tisuću riječi, ali naše mogu dočarati samo dio svega što smo doživjeli.

                        

 

                        

 

                       

 

 [više]

Trakošćan, Tuhelj i Krapina

Autor: Stanko Leko, 2. 6. 2016. 16:11

Učili smo se životu u prekrasnom ozračju, praćeni lijepim vremenom, okruženi veselim zagorskim bregima, umočeni u termalnu vodu, stanovali u pećini pračovjeka - zaboravili smo na svakodnevne školske i životne brige. Uživali smo s našim predobrim učenicima mi razrednici šestaka i ravnateljica.

Neka fotke govore:

 [više]

Idemo u srednju

Autor: Dobrila Ereš, 2. 6. 2016. 10:56

Poštovani roditelji naših osmaša, na našim mrežnim stranicama u modulu  desno

objavili smo Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole za školsku godinu 2016./17.

Na istom mjestu ćemo i nadalje objavljivati sve važne dokumente o tom važnom događaju za vaše dijete i vas kako biste na vrijeme bili upoznati sa svim koracima koje trebate poduzeti kako bi se vaše dijete uspješno upisalo u željenu srednju školu. Našim osmašima i vama želimo puno uspjeha.

Za sve nejasnoće i nedoumice s povjerenjem se obratite njihovim razrednicama: 8.a - Blanka Cikač, 8.b - Mirjana Đurić i 8.c - Klaudija Wild.

Članovi povjerenstva škole za provedbu upisa su Dobrila Ereš, predsjednica, te Klaudija Wild i Stanko Leko.

 

 [više]

Vježba evakuacije uslijed požara

Autor: Administrator , 26. 5. 2016. 21:52

U srijedu 25. svibnja 2016. provedena je pokazno - terenska vježba civilne zaštite " Požar u OŠ Zrinskih Nuštar 2016."  V ježba se provodi na lokalnoj razini i organizator je Općina Nuštar. Vježbom je prezentirano djelovanje rada i mogućnosti dijela operativnih snaga sustava civilne zaštite na općinskoj i županijskoj razini.Općina je vježbu organizirala u suradnji s: OŠ Zrinskih Nuštar , Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Nuštar, Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Vukovar, Gradskim društvom crvenog križa Vinkovci, Hrvatskom gorskom službom spašavanja Vinkovci, Zavodom za hitnu medicinu Vukovarsko - srijemske županije i Policijskom upravom naše županije( postaja Vinkovci ).

Cilj vježbe je bio provjera Plana evakuacije i  spašavanja osnovne škole, osposobljenost djelatnika i učenika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, provjera osposobljenosti dijela operativnih snaga sustava civilne zaštite u gašenju i spašavanju većeg broja osoba iz objekta zahvaćenog požarom. Zaključak je svih sudionika da je vježba uspješno provedena.

Na kraju vježbe nekoliko učitelja uspješno je  ugasilo početni požar aparatom za  gašenje.

 [više]

Upis u 1. razred

Autor: Željka Kozina, 26. 5. 2016. 20:29

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred,

 1. i 2. lipnja 2016. održavaju se upisi u prvi razred. Dolazi samo roditelj ili zakonski skrbnik, djecu nije potrebno dovoditi.
Na upise možete doći u matičnu školu od 9:00 do 17:00 sati. Dežurna osoba na ulazu, uputit će Vas komu se trebate javiti. 

U PŠ Marinci, upisi će biti 1. lipnja od 13:00 do 14:00 sati; u PŠ Cerić, upisi će biti 1. lipnja od 16:00 do 17:00 sati, a ukoliko niste tada u mogućnosti doći, možete upise obaviti u matičnoj školi u navedenom vremenu. 
Srdačan pozdrav! 
 

 [više]

Međunarodni dan obitelji u Ceriću

Autor: Klaudija Wild, 24. 5. 2016. 11:07

Prvaši iz Cerića u ponedjeljak 16. svibnja 2016. Zajedno sa svojom učiteljicom Maricom Jurec obilježili su Međunarodni dan obitelji uključivši u razredne aktivnosti svoje mame. Tako su svi zajedno sudjelovali u projektu UHURN Zvono Dan obitelji.  Učenici su veoma ponosno za ruku uveli svoje mame u učionicu i s velikim uzbuđenjem strpljivo rješavali zadane zadatke dokazujući mamama koliko toga mogu sami.

 [više]

Cvjetnjak u Područnoj školi Cerić

Autor: Klaudija Wild, 24. 5. 2016. 11:02

Kako je sve počelo!?

Bili smo učenici 1. razreda. Stiglo je proljeće, a u našem selu proljetnica niotkud. Prošli smo ulice kako bi nam se proljetnice odnekud  pojavile , ali uzalud.

Znali smo da moramo nešto poduzeti, ne samo radi nas nego i svih budućih generacija.

U proljeće 2015. godine ideja, da imamo svoj cvjetnjak, ugledala je svjetlo dana. Uz pomoć roditelja zemljište je poorano i usitnjeno.Djeca su pokupila kamenčiće i ciglice. Zemljište je pognojemo.Djeca su zatim  usitnila zemlju i pripremila ju za sadnju. Uz pomoć roditelja posađeno je cvijeće koje su učenici donijeli.Uslijedilo je svakodnevno zalijevanje dok se biljke nisu primile. Dani su prolazili, a naš cvjetnjak,uživao je, gledajući naše znatiželjne poglede. S radošću smo iščekivali svaki novi cvijet. Odlazak u našu učionicu više nije bio isti. Uvijek bi nam pogled bio upućen, naravno u cvjetnjak.

 [više]

Saznali smo rezultate ovogodišnjeg matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“

Autor: Niko Grgić, 22. 5. 2016. 12:58

17.ožujka  u  Hrvatskoj je   održano  Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“ 

S približno istim zadacima u isto vrijeme ove godine natjecalo se više od

6 000 000 učenika u 64 zemlje svijeta.

U Hrvatskoj je natjecanje održano u 508 osnovnih i 121 srednjoj školi u svim županijama ili ukupno 38 634 učenika.  I ove godine je naša  škola  sudjelovala, a sudjelovalo je   136 učenika  u pet kategorija.

 [više]

2. MJESTO NAŠIH UČENIKA NA OLIMPIJSKOM FESTIVALU OSNOVNIH ŠKOLA

Autor: Sanja Lovrić, 20. 5. 2016. 10:00

Na stadionu HNK Cibalie17.5.2016 održan je Olimpijski festival  10 osnovnih škola iz Vukovarsko- srijemske županije.

Na olimpijskom festivalu sudjelovalo je 500 učenika i učenica. Svečanost otvorenja uveličala je proslavljena hrvatska sportašica Ivana Brkljačić. Državnom himnom, podizanjem zastave, te paljenjem olimpijske baklje započelo je samo natjecanje. Zastavu Olimpijskog festivala unijeli su učenici naše škole.

 [više]

Dijamantna plaketa EKO škole

Autor: Stanko Leko, 16. 5. 2016. 09:18

Naša je škola nakon 14. godina aktivnog članstva u međunarodnom programu Eko škola, na svečanosti upriličenoj u Zagrebu, 13. svibnja 2016. primila Dijamantnu plaketu.

Na svečanosti su sudjelovali: ravnateljica Dobrila Ereš, te školski koordinatori Ljerka Benčević, Sanja Lovrić i Stanko Leko.

 [više]

UČENICE OŠ ZRINSKIH NUŠTAR POBJEDNICE TURNEJE RADOSTI- 20.SPORTSKIH IGARA MLADIH U VINKOVCIMA

Autor: Dobrila Ereš, 6. 5. 2016. 10:12

U dvorani OŠ Josipa Kozarca i Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima održana je ''Turneja radosti'' u okviru 20.Sportskih igara mladih . Misija je Sportskih igara mladih da kroz druženje i sport promiče zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Sportske igre mladih su organizirane pod pokroviteljstvom  Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, a podržane od ambasadora Sportskih igara mladih među kojima je i naš Luka Modrić.

 Utrka na 60 metara bila je više od utrke jer da nisu bila postavljene strunjače na kraju, djeca bi doslovno istrčala iz dvorane koliko su bila u jakom sprintu. Pobjednica u kategoriji 2007. i mlađi za djevojčice je učenica  1.b razreda Mirjam Marušnjik, učiteljica Sanja Lovrić, a u kategoriji 2005. i mlađi za djevojčice prva je bila Mia Wild učenica 3.b razred, učiteljica Marija Marošević. Pobjednici po kategorijama u utrci na 60 metara ostvarili su plasman na državnu završnicu u Split. 

        

Veliko umijeće pokazali su učenici 3.b razreda u graničaru  izborivši  se za finale,  izgubili su utakmicu ali su pokazali što znači sportsko fer ponašanje.

               

Iskrene čestitke svima!

                                              

 [više]

Memorijalna utrka "12 redarstvenika"

Autor: Administrator , 1. 5. 2016. 22:54

Učenici naše škole sudjeluju na memorijalnoj utrci "12 redarstvenika" koja se svake godine 2. svibnja održava u Vinkovcima, a sastoji se od 12 utrka.

Svaka utrka nosi ime po jednom od 12 hrvatskih redarstvenika (policajaca) koje su pobunjeni mještani Borovo Sela, na taj dan 1991. godine, mučki ubili i masakrirali.

Toga dana dvojica od dvanaestorice ubijenih redarstvenika bili su naši Nuštarci:

                   

neka im je vječna slava.

 [više]

Dan škole - "Navik on živi ki zgine pošteno."

Autor: Administrator , 29. 4. 2016. 09:34

Toga dana prisjećamo se hrvatske velikaške obitelji Zrinski čije ime nosi naša škola te se i zove Zrinskih - po braći Nikoli i Petru Zrinskom.

 [više]

Projekt "Kulturna baština zavičaja " u PŠ Marinci za Dan škole

Autor: Klaudija Wild, 29. 4. 2016. 08:54

Živeći i radeći u multikulturalnoj sredini javila se potreba interkulturalno pedagogijski djelovati, pomiriti nesuglasice i pokazati našoj djeci da je moguć kvalitetan suživot.

Želja nam je bila pokazati im vrijednost i veliko bogatstvo ispreplitanja različitih kultura pa je ovogodišnji projekt „Kulturna baština zavičaja“ zapravo kruna našega rada i djelovanja posljednjih nekoliko godina.

 [više]

POSJET OSMIH RAZREDA VUKOVARU

Autor: Klaudija Wild, 26. 4. 2016. 11:52

Učenici osmih razreda naše škole, zajedno sa svojim razrednicama Blankom Cikač i Klaudijom Wild, pedagoginjom Željkom Kozinom i predmetnim nastavnicima Brankom Tomljenović i Željkom Kolićem, sudjelovali su 20.-21. travnja 2016. godine u projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“.

 [više]

ŽSV Informatike Vu-sri županije

Autor: Stanko Leko, 22. 4. 2016. 17:49

U našoj školi 22. travnja, održan je županijski stručni skup učitelja Informatike osnovnih škola naše županije, na kojem je sudjelovalo više od 50 učitelja informatike.

Učitelje je kao pripremu za stručnu javnu raspravu o kurikulumskim dokumentima, dodatno upoznala članica radnih skupina za Kurikulum osnovne škole, međupredmetne teme Uporaba IKT i predmeta informatike prof. Lidija Kralj.

Skup je protekao u ugodnom radnom ozračju, a članovi ŽSV-a su ocjenivši projekt CKR-a više nego potrebnim, poglavito u području informatike zapisali i neke primjedbe koje ćemo u cilju poboljšanja priložiti u sklopu stručne rasprave o kurikulumskim dokumentima.

 

 [više]

22. travnja - Dan planeta Zemlje

Autor: Administrator , 22. 4. 2016. 07:09

Očuvajmo naš planet Zemlju - ZAJEDNO!

Aktivnosti Eko-grupe

 [više]

Energetska obnova škole

Autor: Administrator , 20. 4. 2016. 14:34

19. travnja 2016. godine ravnateljica škole Dobrila Ereš u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja potpisala je s ministrom Lovrom Kuščevićem ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava pod nazivom "Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade škole i dvorane Osnovne škole Zrinskih Nuštar".

 

 

 [više]

Pregled djece za upis u 1. razred

Autor: Željka Kozina, 18. 4. 2016. 22:48

Poštovani roditelji,

Pregled djece odvija se u školi prema mjestu stanovanja (Nuštar, Cerić ili Marinci).

Dijete na pregled treba doći u pratnji najmanje jednog roditelja ili skrbnika OBAVEZNO u naznačenom terminu.

POGLEDAJ RASPORED PREGLEDA

 [više]

Županijsko natjecanje iz biologije - Marin Šimunić osvojio 3. mjesto

Autor: Klaudija Wild, 29. 3. 2016. 09:52

U OŠ Matija Gubec u Jarmini održano je u petak 18. ožujka Županijsko natjecanje iz biologije. Na tom natjecanju imali smo troje predstavnika iz naše škole (Marin Šimunić, Rafaela Čavlina i Laura Džanak). Svim učenicima mentorica je učiteljica Aleksandra Hujber.

U svojoj kategoriji Marin Šimunić bio je treći.

 

Iskrene čestitke svim učenicima i njihovoj mentorici.

 

Ravnateljica škole

 [više]

Liječnički pregled djece dorasle za upis u 1. razred

Autor: Željka Kozina, 19. 3. 2016. 11:07

Poštovani roditelji, raspored liječničkog pregleda djece dorasle za upis u prvi razred naše škole možete pogledati OVDJE.

Molimo Vas da se pregledu odazovete u zakazano vrijeme.

 [više]

Ivan Janjić osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju iz informatike

Autor: Administrator , 17. 3. 2016. 21:56

Ivan Janjić, učenik petog razreda naše škole ostvario je izvanredan uspjeh osvojivši 2. mjesto na državnom natjecanju Infokup 2016. koje se održalo u Primoštenu, a na koje je otputovao zajedno sa svojom mentoricom Klaudijom Wild.

Ivan je jedan od deset pozvanih učenika iz cijele države koji su postigli najbolje rezulatate na županijskim natjecanjima u informatici u kategoriji Algoritmi - LOGO 5. (podsjetimo se Ivan je na županijskom natjecanju, koje se kao i dugi niz godina do sada održalo 12. veljače 2016. u našoj školi, osvojio 1. mjesto).

Službeni rezultati - Infokup 2016 - Algoritmi Logo 5

Sve čestitke Ivanu i njegovoj mentorici Klaudiji Wild. Naša škola ponosi se njima.

                                  

                                                             Ravnateljica škole

 

 [više]

Učenik Ivan Janjić drugi put ove godine pozvan na državno natjecanje. Bravo, Ivane!

Autor: Dobrila Ereš, 17. 3. 2016. 13:31

Plasirati se na državno natjecanje nije nimalo lako, no naš  Ivan je ove školske godine uspio čak dva puta izboriti nastup na državnom natjecanju  i to iz informatike i  iz matematike.  Dok  se Ivan sa svojom mentoricom Klaudijom Wild pripremao za put na  državno natjecanje iz informatike, koje se održava od 15.  do 18. ožujka u Primoštenu, stigao je poziv za  državno natjecanje iz matematike koje će se održati od 4. do 6. travnja također u Primoštenu. Na tom natjecanju pratit će ga mentor Niko Grgić

Iskrene čestitke Ivanu i njegovom učitelju Niki Grgiću i puno uspjeha na oba natjecanja.

                                                                                          Ravnateljica škole

 [više]

Veliki športski uspjeh naše učenice Julijane Pelivan

Autor: Dobrila Ereš, 17. 3. 2016. 12:18

Naša učenica Julijana Pelivan, članica streljačkog kluba Nosteria Nuštar, proglašena najboljim strijelcem za 2015. godinu u kategoriji Zračna puška - KADETKINJA te osvojila zlatnu plaketu priznanje Streljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Iskrene čestitke Julijani i njezinom treneru Đuri Ponošu.

                                                                       Ravnateljica škole

 

 [više]

Uspjeh naših učenika na Županijskom natjecanju- Europa u školi

Autor: Dobrila Ereš, 14. 3. 2016. 14:08

Prosudbeno povjerenstvo 7. ožujka 2016. godine odabralo je najbolje radove literarnoga, glazbenoga i likovnoga izraza učenika osnovnih i srednjih škola koje šalje na sljedeću razinu prosudbe na Nacionalno natjecanje u Zagreb, među kojima glazbene i  likovne radove naših učenika. 

 [više]

Veliki uspjeh naših učenika na županijskom natjecanju iz Prve pomoći - osvojili 3. mjesto

Autor: Miroslava Vekić, 14. 3. 2016. 11:44

Oceanovih 6

Sve je počelo u siječnju 2016. godine, okupljanjem zainteresiranih, znatiželjnih ali i vrijednih šest učenika osmih razreda,  za natjecanje Crvenog križa. Luka Mecanović, Anđela Gajić, Magdalena Nađ, Franka Sanković, Marin Šimunić i Paula Fekete su sa dobrom voljom i veseljem prihvatili još jedan veliki zadatak koji je bio pred njima.

 [više]

Projekt „Igrajmo se jezikom“

Autor: Klaudija Wild, 13. 3. 2016. 12:21

U 1. i 2. razredu u PŠ Cerić u četvrtak, 10. ožujka proveden je projekt „Igrajmo se jezikom“ u kojem su sudjelovali učenici sa svojim roditeljima. Različite zanimljive aktivnosti kroz radionice provele su učiteljice Eva Dakić, Marinela Ivić, Marica Jurec i studentice na praksi Mirna Bradarić i Snježana Anđelić.

 

 

                                           

 [više]

VELIKI USPJEH NAŠEGA UČENIKA IVANA JANJIĆA - POZIV NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: Dobrila Ereš, 8. 3. 2016. 13:46

 Ove godine u Primoštenu se od  15. do 18. ožujka  održava  državno natjecanje iz informatike. Između 122 učenika petog razreda iz cijele Hrvatske poziv na državno natjecanje dobio je i Ivan Janjić, učenik 5.a razreda.

Iskrene čestitke Ivanu i njegovoj mentorici Klaudiji Wild i puno uspjeha na državnom natjecanju.

 

Ravnateljica škole

 [više]

Terenska nastava 3. razreda

Autor: Klaudija Wild, 7. 3. 2016. 14:09

Učenici trećih razreda OŠ Zrinskih Nuštar te područnih škola Marinci i Cerić sa svojim učiteljicama M. Marošević, J. Rožman, A. Leko , M. Lesandrići i  M. Špoljarić u četvrtak 3. ožujka zaputili su se u obilazak istoka naše županije. 

                                             

 [više]

Besplatni Office 365 za učenike i nastavnike

Autor: Stanko Leko, 24. 3. 2015. 21:35

Office365 je usluga koja omogućuje obrazovnim institucijama i njenim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima.

Za uspješnu prijavu potrebno je imati aktivan AAI@EduHr korisnički račun na skole.hr domeni.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
Anketa
Kraj školske godine!
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju