preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
vijesti

Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2019.

Autor: Marija Marošević, 15. 1. 2019. 15:49

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 21. ožujka 2019. godine u 12 sati i 30 minuta održat će se Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

 [više]

In memoriam

Autor: Stanko Leko, 14. 1. 2019. 10:42

Snježana Ružić, učiteljica (1969. - 2009.)

14. siječnja 2009. - 14. siječnja 2019.

Voljeni ne umiru, žive u našim srcima.

 [više]

MZO-nagrada

Autor: Administrator , 4. 1. 2019. 14:41

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo troje učitelja naše škole

Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi puta je nagradilo trud i zalaganje učitelja koji ulažu u vlastito stručno usavršavanje te osuvremenjivanje nastavnog procesa.

U prosincu je objavljen Javni poziv za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja. Cilj poziva bio je naglasiti neizmjernu važnost poučavanja te vrijednost kvalitetnih i inovativnih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u vrijeme brzih promjena. 

Kriteriji procjenjivanja su bili: aktivnost i primjerenost, zornost sadržaja, aktivnost učenika i suvremene nastavne metode, povratna informacija i samovrednovanje učeničkih postignuća, ergonomska i vizualno atraktivna organizacija, kvalitetan audio-vizualni sadržaj te jezična primjerenost.

Na javni poziv pristiglo je 398 digitalnih obrazovnih sadržaja sa sadržajima iz različitih predmeta i međupredmetnih tema, a odabrano je 100 najboljih, najkreativnijih i najinovativnijih materijala. Među nagrađenima su digitalni materijali čak troje učitelja iz OŠ Zrinskih Nuštar: Marice Jurec, Nike Grgića i Vedrana Menđušića. Potvrda je to kako u OŠ Zrinskih u Nuštru rade visoko motivirani učitelji koji svojim stalnim usavršavanjem idu u korak s modernim tehnologijama.

Više na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja https://mzo.hr/hr/rezultati-javnog-poziva-uciteljima-nastavnicima-strucnim-suradnicima-ravnateljima-osnovnih-srednjih

 [više]

Obavijest o početku nastave u 2.polugodištu

Autor: Administrator , 28. 12. 2018. 18:33

Poštovani roditelji i učenici,

nastava u 2.polugodištu počinje 14.siječnja 2019.g. prema sljedećem rasporedu smjena.

 

 

 

MATIČNA ŠKOLA

1. smjena (07.45 sati) – 1.,3.,5. i 7. razredi

2. smjena (13.15 sati) – 2.,4., 6. i 8. razredi

 

PŠ CERIĆ    

1. smjena : 1. i 3. razred

2. smjena: 2. i 4. razred

 

PŠ MARINCI - 1. smjena

 

Ravnatelj škole

 [više]

Božićni sajam

Autor: Sanja Lovrić, 20. 12. 2018. 10:27

Božićna čarolija je nečujna.
    Tiha je.
           Osjećaš je.
               Znaš za nju.
                          Vjeruješ u nju...

                       Upravo takva čarolija ispunila je srca svih prisutnih na Božićnom sajmu održanom jučer u našoj školi. Pravo blagdansko raspoloženje, žamor, smijeh i zvukovi božićnih pjesama spunili su prostor naše škole. Pohrlili su roditelji, bake, djedovi i prijatelji kupiti sve što su u nekoliko tjedana napravile vrijedne ruke učenika, roditelja i učitelja. Pregršt božićnih ukrasa, kolačića... bilo je teško odabrati, ali kad ljubav bira...Kupovalo se tu upravo iz ljubavi pa su za čas bile pune ruke i vrećice svih prisutnih, a srce??

                   Srce se ispunilo ljubavlju prema bližnjima, ljepoti trenutka  i zajedništva kako i dolikuje u iščekivanju najljepšeg nam blagdana.

                           

 [više]

Božićni sajam

Autor: Administrator , 13. 12. 2018. 10:39

                      

 [više]

Tim GDCK Vinkovci na SR odradili temu ZO Pružanje prve pomoći

Autor: Klaudija Wild, 12. 12. 2018. 13:49

U suradnji s GDCK Vinkovci, održan je zajednički Sat razrednika sedmih razreda na kojem je obrađena tema Zdravstvenog odgoja, pružanje prve pomoći. Volonteri  GDCK Vinkovci Darija Vrgoč i Luka Mecanović, kroz teoretski, a više praktični dio podučili su naše učenike pružanju prve pomoći unesrećenima.

 [više]

Sat kodiranja (Hour of Code)

Autor: Klaudija Wild, 11. 12. 2018. 12:41

Između 3. i 7. prosinca 2018. g. učenici naše škole sudjelovali su u globalnom projektu "Sat kodiranja" (Hour of Code).

Povodom toga na nastavi informatike u našoj školi održane su radionice programiranja na kojima su sudjelovali učenici razredne nastave (4. razred ) i predmetne nastave (7. i 8.razred).

 [više]

Večer matematike

Autor: Željko Brčić, 4. 12. 2018. 15:54

Hrvatsko matematičko društvo je u četvrtak, 6. prosinca, već šestu godinu za redom organiziralo Večer matematike. Kao i svake godine do sada, u provedbu te manifestacije uključila se i naša škola. Učiteljice i učitelji matematike i razredne nastave pripremili su materijale za radne centre, a nekim su učenicima u radu pomagali i njihovi roditelji.

 [više]

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu - osnovne škole

Autor: Željko Škrabo, 29. 11. 2018. 10:30

Na Županijskom natjecanju skupine Istok u stolnom tenisu, održanom 22. listopada 2018. godine u Domu kulture u Nuštru, stolnotenisačice naše škole su u konkurenciji 7 ekipa osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije osvojile prvo mjesto  te osigurala pravo nastupa na višem rangu natjecanja.

 [više]

Međunarodno natjecanje Dabar 2018. - rezultati 10% najboljih u Hrvatskoj

Autor: Klaudija Wild, 28. 11. 2018. 20:05

Još jedna godina je iza nas. U našoj školi učenici su se natjecali u svim kategorijama i ostvarili odlične rezultate.

Nakon tjedan dana objavljen je i popis onih koji ulaze u 10% najboljih u Hrvatskoj. Ponosni smo što se u tih 10% nalaze i učenici naše škole i to u svim kategorijama.

 [više]

Književni susret sa Sanjom Pilić

Autor: Ružica Miškić, 27. 11. 2018. 10:38

U utorak 20.11.2018.godine našu školu je u sklopu projekta Sva LIca KnjigA-SLIKA posjetila djeci tako dobro poznata književnica Sanja Pilić. Potrudila se održati susret s đacima i u područnoj školi u Ceriću i u matičnoj školi u Nuštru.Kako ne bi propustili upoznavanje s književnicom stigli su u Cerić i mali đaci iz Marinaca.U oba susreta književnica je uspjela svojim vedrim i opuštenim nastupom zainteresirati male đake za upoznavanje svojih brojnih likova iz romana kao i ukazati na važnost čitanja općenito.

 [više]

Studijsko putovanje

Autor: Marija Lesandrić, 18. 11. 2018. 20:13

U sklopu projekta Sva Lica KnjigA - SLIKA, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, organizirano je studijsko putovanje u Zagreb za učitelje naše škole. Cilj je ovoga putovanja bio posjetiti tri alternativne škole koje su, uz onu u Rijeci, trenutno jedine u Hrvatskoj. 

 [više]

Vukovar u srcu

Autor: Klaudija Wild, 17. 11. 2018. 20:57

Učenici sedmih razreda zajedno sa svojim razrednicama, nastavnikom Stankom Lekom, mladom kolegicom Marinom Benčević te ravnateljem i ove su godine u znak sjećanja na žrtvu Vukovara u suradnji s našom općinom, zapalili više desetaka lampiona ispred škole.

                   

…“Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se….“

Siniša Glavašević, 1991.

                                              

 [više]

Međunarodno natjecanje Dabar

Autor: Klaudija Wild, 13. 11. 2018. 12:45

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine organizira online natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

 [više]

Dani kruha

Autor: Silvio Matušinskij, 31. 10. 2018. 09:55

Dana 26. listopada 2018. godine, u prostorijama naše Škole, obilježili smo Dane kruha. Prvi su ga razredi obilježili posjetom mjesne pekarnice, dok su četvrti razredi imali priliku se okušati u pečenju palačinki i tako se malo zasladiti. Obukli smo kecelje, pripremili sastojke, dobro ih smutili, zasukali rukave i zagrijali tave i tako se lagano bacili na posao.  Kako je to sve izgledalo, možete pogledati u našoj galeriji. 

 
                                   
 [više]

Europska oznaka kvalitete projektu The Treasure Box

Autor: Marica Jurec, 24. 10. 2018. 10:12

Nakon Nacionalne oznake kvalitete, Središnja služba za podršku eTwinningu iz Bruxellesa dodijelila je projektu The Treasure Box i Europsku oznaku kvalitete. U projektu su sudjelovali učenici 4. razreda iz Cerića s učiteljicama Marinelom Ivić i Maricom Jurec te partnerima iz Engleske, Španjolske, Poljske i Turske prošle školske godine. Ovime je kvalitetan rad učenika i učiteljica naše škole prepoznat na najvišoj europskoj razini. 

                             

 [više]

Obavijest - školska redakcija

Autor: Marinela Ivić, 20. 10. 2018. 15:10

Ovim putem obavještavamo sve učenike koji su se prijavili za sudjelovanje u radu školske redakcije kako je proces odabira učenika gotov i kako su odabrani sljedeći učenici:

 

 


 

 [više]

Nacionalna smotra Turističke kulture

Autor: Marija Lesandrić, 16. 10. 2018. 11:00

Ovogodišnji natječaj Turističke zajednice i Odjela za prosvjetu, kulturu, šport, informiranje i tehničku kulturu pod nazivom „Zlatna formula hrvatskoga jezika - Ča, kaj, što 2018.“ imao je za cilj potaknuti učenike da osvijeste i nauče što više o ulozi baštine, kulturnih i prirodnih vrednota svoga zavičaja i domovine te u svemu tome prepoznaju turistički potencijal. Tema natječaja bila je posvećena hrvatskom jeziku i njegovim narječjima, a podrazumijevala je istraživanje nematerijalne kulturne baštine koja predstavlja naš zavičaj.

 

 [više]

Serbus dragi Zagreb moj....

Autor: Sanja Lovrić, 12. 10. 2018. 11:46

            Učenici četvrtih razreda OŠ Zrinskih Nuštar, PŠ Cerić i Marinci posjetili su glavni grad naše domovine pod sloganom Serbus dragi Zagreb moj.

Danima iščekivani izlet  započeo je vidnim uzbuđenjem i nestrpljenjem kako učenika tako roditelja, učiteljica i učitelja.  Ulaskom u autobus sretni i raspjevani krenuli smo put Zagreba. Kako i valja dobro smo se pripremili za put.Učenike u autobusu dočekale  svježe pečene kifle, sendviči, sokovi…Već na samom ulasku u Zagreb uslijedila su iznenađenja. Naš autobus dobio je svečanu pratnju policajca na motoru koji nam je cijelo vrijeme boravka u Zagrebu osiguravao nesmetan prolaz kroz gradsku vrevu. U autobus iznenada je ušao klaun pa Indana Jones, fotografkinja i gospodin Antun Ponoš- snimatelj i organizator svih tih uzbuđenja.Uz pjesmu, šale i veselje naši gosti donijeli su  pune ruke poklona.

 

 [više]

SVJETSKI DAN ŽIVOTINJA - 4. LISTOPAD

Autor: Branka Krvavac, 10. 10. 2018. 18:24

Svake godine 4.listopada posvećen je pravima životinja s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema ostalim životinjama i na važnosti životinja za život na Zemlji. Udruge za zaštitu životinja diljem svijeta obilježavaju ovaj dan kako bi upozorile ljude na probleme životinja te potaknule na razmišljanje o odnosu prema životinjama. 

 [više]

Oznaka kvalitete projektu The Treasure Box

Autor: Marica Jurec, 9. 10. 2018. 09:33

E-Twinning projekt The Treasure Box u kojem su prošle školske godine sudjelovali učenici 3. razreda iz Cerića s učiteljicama Marinelom Ivić i Maricom Jurec dobio je Nacionalnu oznaku kvalitete (Quality Label). Oznaka kvalitete je konkretno priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

 

 [više]

Utrka braniteljima 2018

Autor: Klaudija Wild, 7. 10. 2018. 18:55

I ove godine kao i prijašnjih godina u sklopu obilježavanja Dana općine i obrane Nuštra, u spomen na poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu održana je memorijalna utrka. Utrku trče učenici naše škole, zahvalni svim braniteljima koji su im i žrtvovanjem svog života omogućili da danas žive i uče u slobodi, da žive i rastu u svom Nuštru.

Evo i pobjednika po kategorijama.

                                     

 

 [više]

Državne prvakinje - DVD Nuštar

Autor: Administrator , 3. 10. 2018. 11:42

  Trinaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 29. rujna 2018. godine na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

DVD Nuštar  na državnom prvenstvu u Zadru (29.09.2018.) predstavljale su mladež ženska i mladež muška.

Djevojke su nakon dugo godina konačno ostvarile dugo očekivanu pobjedu, te će iduće godine predstavljati RH na vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj.

                            

 

Iskrene čestitke djevojkama i treneru.

 [više]

Obavijest - projekt "Užina za sve III" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Krunoslav Šarić, 25. 9. 2018. 11:48

Poštovani roditelji,

zbog nedostatnih sredstava, odlukom Vukovarsko-srijemske županije, izmijenjeni su kriteriji za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu u sklopu projekta „Užina za sve III“ tj. pravo ostvaruju djeca iz obitelji koje su korisnici prava na doplatak za djecu (dječji doplatak) i djeca korisnika naknada sukladnih Zakonu o socijalnoj skrbi. Novi kriteriji su objavljeni na web stranici škole.

Svima vama koji ste predali zahtjev po nekom drugom kriteriju, šaljemo novi zahtjev i privolu. Ukoliko ste korisnih dječjeg doplatka, molimo vas da ih popunite i žurno (sutra) dostavite u školu. Mi ćemo od mirovinskog zatražiti potvrdu da ste korisnik doplatka.

 [više]

Obavijest učenicima od 5. do 8. razreda

Autor: Marinela Ivić, 20. 9. 2018. 10:06

Dragi učenici,

Ove školske godine odlučili smo pokrenuti školsku redakciju u sklopu projekta SLIKA – Sva LIca KnjigA. Svi učenici petih do osmih razreda mogu se prijaviti za sudjelovanje u radu redakcije koja će pripremati i izdavati školski časopis. U njemu će o sadržaju i njegovom uređenju odlučivati učenici u suradnji s učiteljskim timom.

U redakciji ćemo trebati novinare, urednike, fotografe, crtače, računalne znalce, komičare, savjetnike, dopisnike, reportere i druge.

Skupina koja će sudjelovati u radu redakcije imat će pregršt zanimljivih događanja koje uključuju kontakt s profesionalnim novinarima, urednicima i drugima koji rade u novinskim redakcijama i televizijskim kućama.

Također, za vrijedne članove školske redakcije bit će organizirano nagradno putovanje tijekom školske godine.

Broj mjesta u redakciji je ograničen na trideset učenika.

Način na koji se zainteresirani učenici mogu prijaviti je putem ispunjavanja kratke ankete na sljedećoj poveznici:

https://goo.gl/forms/XWrJtFdCIdB5l1Ua2

Nakon zaprimljenih prijava, učiteljski tim koji čine učiteljice hrvatskog jezika, učiteljice engleskog i njemačkog jezika i vjeroučitelj, odlučit će kojih će 30 učenika biti pozvano na prvi sastanak buduće školske redakcije.

Vaše ocjene nam nisu važne! Ukoliko smatrate da posjedujete znanja i vještine kojima biste pridonijeli radu redakcije, slobodno se prijavite. Možda baš u vama čuči neka nova mlada novinarska nada.

 

Sretno svima i vidimo se u redakciji!

 [više]

Najizvrsniji učenici nagrađeni Oskarom znanja

Autor: Administrator , 20. 9. 2018. 10:19

Učenik osmog razreda OŠ Zrinskih Nuštar Ivan Janjić ove je godine osvojio  Oskara znanja za svoj uspjeh iz informatike.

Oskari znanja dodjeljuju se učenicima koji su osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju znanja te jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima! Na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Programski jezik LOGO – 7. razred je pod vodstvom svoje mentorice Klaudije Wild i vanjskog mentora Mirka Janjića osvojio PRVO MJESTO.

                                 

Iskrene čestitke Ivanu ,njegovoj mentorici i vanjskom mentoru.

 [više]

Obavijest - projekt "Užina za sve III" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 7. 9. 2018. 12:58

Poštovani roditelji,

Pokrenut je projekt "Užina za sve". 

U nastavku obavijesti nalaze se kriteriji za ostvarivanje prava na besplatnu užinu te obrasce zahtjeva.

Obrasce sami ispunite i dostavite u školu ŽURNO, najkasnije do utorka, 11.09.2018.

Za sva dodatna pitanja, doći osobno u školu.

 

 [više]

Raspored smjena na početku školske godine 2018./2019.

Autor: Klaudija Wild, 22. 8. 2018. 10:17

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Temeljem Odluke našeg Ministarstva o početku i završetku nastavne godine za šk.god. 2018./2019. nastava počinje 3. rujna 2018. prema sljedećem rasporedu:

 

 

Matična škola NUŠTAR

1. smjena: 2.,4.,6., i 8. razred

2. smjena: 1.,3.,5. i 7. razred

 

Područne škole:

 CERIĆ:    1. smjena: 2. i 4. razred

                 2. smjena: 1. i 3. razred    

MARINCI: 2. smjena: 1. – 4. razred

 

Iznimno prvi dan nastave prvašići u školu dolaze:

        Matična škola NUŠTAR:  10:00 sati 

        Područna škola CERIĆ: 12:00 sati

        Područna škola MARINCI: 13:30 sati

 

 

 Radujemo se vašem dolasku i želimo vam uspješnu 2018./2019. šk.god.

                                                                                                         Vaši učitelji

 [više]

Prijevoz učenika

Autor: Administrator , 1. 9. 2018. 19:35

U šk.god. 2018./2019. učenici iz Cerića i Marinaca imati će organizirani prijevoz kao i u prošloj školskoj godini. 

Raspored prijevoza nalazi se na stranici škole.

 

 

 

 

Raspored prijevoza učenika za 3.9.2018.:

DOPODNE:

             Polazak u školu

Marinci - 7,10 

Cerić -    7,25

POPODNE:

             Polazak u školu

Marinci - 12,40 

Cerić - 12,50 

Povratak je također organiziran u obje smjene,a učenici će sve informacije dobiti u školi.

 

 

 [više]

Novi raspored zvonjenja u PŠ Cerić i PŠ Marinci

Autor: Administrator , 22. 8. 2018. 10:45

U školskoj godini 2018./2019. i u područnim školama uskladili smo početak rasporeda zvonjenja s matičnom školom. U nastavku je novi raspored zvonjenja.

 

 [više]

Obavijest - popravni ispit

Autor: Administrator , 14. 8. 2018. 09:18

Popravni ispit će se održati prema sljedećem rasporedu:

UTORAK - 21. kolovoza 2018. u 10,00 sati pismeni dio ispita

SRIJEDA - 22. kolovoza 2018. u 9,00 sati usmeni dio ispita 

 [više]

Obavijest o polasku u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željka Sesar, 21. 6. 2018. 11:20

Poštovani roditelji budućih prvašića,

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Klaudija Wild, 21. 6. 2018. 13:05

Popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za sve razrede naše škole za sljedeću školsku godinu 2018./2019. možete pronaći pod opširnije. Podsjećamo da su to odabrani udžbenici za višegodišnje razdoblje počevši sa šk. god. 2014./2015.

 [više]

Dodjela priznanja

Autor: Administrator , 15. 6. 2018. 15:01

Vukovarsko-srijemska županija organizirala je susret svih učesnika natjecanja u Velikoj županijskoj vijećnici gdje su dodjeljena priznanja i nagrade za 1., 2. i 3. mjesto najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim mentorima iz područja sporta, znanstvenog i strukovnog područja koje su osvojili na državnim natjecanjima. Priznanja i diplome dodijeljena su i za 1.mjesta osvojena na županijskim natjecanjima, kao i diplome koje su uručene učenicima za plasman na nerangiranim državnim natjecanjima. 

Našu školu predstavljali su: Marina Andabak, Ivan Janjić, Daria Matić, zbor i dramska skupina PČ Cerić.

 

Iskrene čestitke.

 [više]

Posjet zagorskim bregima

Autor: Ika Gluvaković, 6. 6. 2018. 13:44

Buđenje u ranu zoru toga dana nije bilo teško našim šestašima. Svaka prilika za učenje na drugačiji način, otkrivanje ljepota naše domovine i zajedničko druženje je dobrodošla. Odlučili smo pobliže upoznati Hrvatsko zagorje i njegove znamenitosti.

 [više]

ŠKOLA U PRIRODI- UČENICI ČETVRIH RAZREDA OŠ ZRINSKIH, NUŠTAR

Autor: Branka Krvavac, 30. 5. 2018. 12:36

Ranim jutrom dok je Sunce radosno obasjavalo ozarena lica učenika četvrtih razreda naše škole, spremale su se torbe u autobus koji nas povezao u našu prvu veliku avanturu.

Mahanje roditeljima i posljednji poljubac do ponovnog viđenja, ubrzo je zamijenilo glasno dovikivanje, zujanje, brujanje uz nestrpljiva pitanja...“Kad stižemo?!...Koliko se još vozimo?!“

Cilj nam je bio Biograd na Moru i hotel Adria gdje smo se smjestili. Ugodne i čiste sobe, obroci u hotelskom restoranu obilni i ukusni....a vrhunac, bazen sa toboganom!

 [više]

Predavanje i radionica "Početno čitanje i pisanje u alternativnim školama"

Autor: Marija Lesandrić, 19. 5. 2018. 20:57

12. svibnja 2018. u OŠ Zrinskih Nuštar, PŠ Marinci održano je stručno usavršavanje iz područja početnoga čitanja i pisanja, odnosno predavanje i radionica „Početno čitanje i pisanje u alternativnim školama“. Navedeno predavanje i praktičan rad održani su u sklopu projekta Sva Lica KnjigA - SLIKA, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a vodila ih je dr. sc. Marija Sablić, izv. prof. s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

 [više]

Cvjetni korzo

Autor: Marija Lesandrić, 11. 5. 2018. 20:33

Nakon niza godina, vinkovačkim je gradskim središtem danas opet zavladala cvjetna bajka. Nasmijana dječja lica, ples i  pjesma ispunili su pješačku zonu, a povod je bio Cvjetni korzo. Mališani iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole veselo su prošetali gradskim središtem mašući brojnim okupljenima gostima. Pjevalo se, plesalo i maštovito izrađivalo cvjetne kreacije na brojnim radionicama koje su za njih pripremili organizatori, udruga Vinkovački karneval i grad Vinkovci.

 

 [više]

F kao Finska

Autor: Marica Jurec, 10. 5. 2018. 14:37

U sklopu projekta „SLIKA-Sva lica knjiga“ kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz Europskog socijalnog fonda po pozivu Unaprjeđenje pismenosti-temelj cjeloživotnog učenja tri djelatnice OŠ Zrinskih iz Nuštra, Marinela Ivić, Josipa Mamužić i Marica Jurec, te prof. Blaženka Šimunović iz Gimnazije Matija Antun Reljković iz Vinkovaca boravile su tjedan dana u Finskoj na edukaciji Tablets in education – update your pedagogical approach uz još 30 učitelja iz Njemačke, Irske, Portugala, Španjolske,… Edukaciju je organizirala austrijska organizacija Atempo iz Graza, a realizirala finska organizacija FAIDD iz Helsinkija.

 [više]

Videokonferencija s učenicima iz Poljske

Autor: Marica Jurec, 9. 5. 2018. 08:09

Učenici trećeg razreda iz Cerića sa svojom učiteljicom Maricom Jurec sudjelovali su u videokonferenciji s vršnjacima iz Olsztyna u Poljskoj i tako obilježili Dan eTwinninga. Videokonferencija je održana u sklopu eTwinning projekta The Treasure Box.

 

 [više]

Poziv roditeljima - upisi u prvi razred

Autor: Željka Sesar, 7. 5. 2018. 09:57

Poštovani roditelji budućih prvašića,

razgovor djece s pedagogom i testiranje kod psihologa za svu se djecu održava u matičnoj školi u Nuštru. 

 

 

 

 [više]

2. MJESTO NAŠIH UČENIKA NA OLIMPIJSKOM FESTIVALU OSNOVNIH ŠKOLA

Autor: Administrator , 8. 5. 2018. 07:15

Uz geslo “Škola i sport idu zajedno”, na stadionu HNK Cibalie 03.5.2018 održan je Olimpijski festival  12 osnovnih škola iz Vukovarsko- srijemske županije.

 [više]

U prekrasnom ozračju proslavljen Dan škole

Autor: Administrator , 30. 4. 2018. 11:44

U prekrasnom ozračju  proslavljen je  Dan škole. Uz navijačku pjesmu, sportska nadmetanja  od 1. do 8. razreda u kojima su sudjelovali naši učenici, ali i učitelji škole (Cross, nogomet, rukomet te utrka iznenađenja - mame i tate) uz prelijepe proljetne vremenske uvjete zajedno smo proslavili Dan škole. 

 

 [više]

Izložba ilustracija- Osijek, grad susreta kultura

Autor: Sanja Lovrić, 30. 4. 2018. 10:26

Izložbom Osijek, grad susreta kultura želimo ukazati na važnost očuvanja identiteta, jezika i kulturnih posebnosti svih etničkih i kulturnih grupa te promovirati zajedničko kulturno nasljeđe kao vrijednost zajednice i sliku koja najbolje pokazuje širinu i otvorenost grada na Dravi i njegovih stanovnica i stanovnika.

Izložba ilustracija oživljuje put riječi, govora, različitosti, prepoznavanja- oživljuje priču susreta kultura. Izložbu čine dvije cjeline od kojih prva ilustrira esekersi govor koji nas podsjeća na govor naših starih, naših majki i baka, našeg djetinjstva. Drugi dio izložbe nam otvara prostor zagonetnosti i jedinstvenosti svakog jezika.

 [više]

Obavijest - Dan škole

Autor: Administrator , 26. 4. 2018. 09:34

U spomen na pogibiju hrvatskih velikana Zrinskih, čije ime nosi naša škola, svake godine 30. travnja, slavimo Dan škole. Ove godine imat ćemo sportska natjecanja koja će se održati 27. travnja 2018.

 [više]

Noć knjige Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasna Šarić, 25. 4. 2018. 17:10

I ove je godine u našoj školi obilježena Noć knjige.

 [više]

Osmaši u posjetu srednjim školama

Autor: Stanko Leko, 24. 4. 2018. 11:32

Učenici osmih razreda u pratnji razrednika, predmetnih učitelja i defektologinje iskoristili su poziv te na Dan otvorenih vrata posjetili Srednju strukovnu školu, Drvodjelsko tehničku školu i Tehničku školu Ruđera Boškovića. Kroz pripremljene zanimljive prezentacije mogli su se upoznati s programima i zanimanjima koje mogu, ukoliko im se neki od njih svidi, upisati sljedeće školske godine.

 

 [više]

Najčitateljica - Veronika Kuntić

Autor: Suzana CAR SOKAČ, 24. 4. 2018. 08:57

    U ponedjeljak, 23.4.2018. u Narodnoj knjižnici i čitaonici sv. Benedikta u Nuštru obilježena je Večer knjige.

    Tom prilikom proglašeni su i najčitači godine, a u mlađoj kategoriji najčitateljica je Veronika Kuntić, učenica 3. razreda PŠ Marinci, koja je osim obveznih lektirnih djela u prošloj godini pročitala sedamdesetak knjiga.

   

 [više]

Trećaši iz Cerića na Festivalu znanosti

Autor: Marica Jurec, 23. 4. 2018. 10:02

U petak, 20. travnja 2018. u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima održan je Festival znanosti. To je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003., a namijenjena je učenicima, studentima i ostalim građanima s ciljem da im se približi znanost kao osnovni pokretač tehnološkoga napretka kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Ovogodišnja tema bila je Otkrića, koja mijenjaju naše vidike, poglede, obzore i svjetonazore.

Na Festivalu znanosti sudjelovali su učenici 3. razreda Područne škole Cerić s učiteljicom Maricom Jurec. Posjetiteljima su prikazali svoj model kruženja vode u prirodi pokretan pomoću microbita, plakat nastao kroz projekt iz astronomije „Start“ te Rosettu & Philae i njihove svemirske avanture prikazane u velikoj slikovnici koju su sami izradili. U radionici „Otkrijmo otkriveno“ izveli su desetak različitih pokusa u kojima se pokazuju svojstva vode.

 

 [više]

Igre koje su igrali naši stari

Autor: Marija Lesandrić, 22. 4. 2018. 20:08

Obilježavajući i slaveći Dan škole odlučili smo otvoriti vrata svima koji su poželjeli vidjeti što smo sve naučili istražujući i radeći na našem ovogodišnjem projektu „Igre koje su igrali naši stari“. Cilj nam je bio oživjeti nekada popularne, a danas zaboravljene, dječje igre koje su obilježile brojna djetinjstva i stvorile lijepe uspomene mnogim generacijama.

 

 [više]

Uređenje okoliša škole

Autor: Administrator , 19. 4. 2018. 20:30

Učenici osmih razreda zajedno sa svojom učiteljicom biologije Aleksandrom Hujber   uredili su okoliš škole sadeći cvijeće.

 

 [više]

Uspjeh naših učenika na Županijskom natjecanju Europa u školi

Autor: Sanja Lovrić, 13. 4. 2018. 15:22

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2017/2018.  organizirao je 24. puta Natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom: RAZMISLI – ŠTO ČINI EUROPU? - time proglasio 2018. Europskom  godinom kulturne baštine. Kao i niz godina do sada naši su  učenici bili uspješni u glazbenom i likovnom izričaju te su predloženi za državnu razinu natjecanja. Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima.

 

 

 [više]

Glazbena olimpijada

Autor: Mia Mucić, 6. 4. 2018. 20:36

Po drugi puta u Republici Hrvatskoj održala se Glazbena olimpijada na kojoj je nastupila naša učenica Lada Sente, 8.b razred. Natjecanje se održalo u Pregradi, gdje su se skupili učenici osnovnih i srednjih škola. Natjecanje za cilj ima promicanje glazbene kulture kao i približavanje umjetnosti mlađoj populaciji. Lada je svoj talent pokazala kroz nekoliko etapa natjecanja: slušni test (analiza glazbenih primjera te prepoznavanje i određivanje glazbenih sastavnica na istima), izvođenje meloritamskih diktata, vokalna izvedba solo pjesme poznatog hrvatskog skladatelja J. Hatzea te izvedba vlastite kompozicije na glasoviru („Što je više od ljubavi?- Altius de Amor “).

Naša učenica zauzela je visoko drugo mjesto u ukupnom poretku te osvojila srebrno priznanje.

Čestitamo Ladi i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu.

                    

 

                   

 [više]

DRŽAVNI LIDRANO - SMOTRA KREATIVNOSTI I PRIJATELJSTVA

Autor: Eva Dakić, 28. 3. 2018. 11:06

Dramska skupina učenika drugoga i četvrtoga razreda PŠ Cerić vratila se ispunjena prekrasnim dojmovima s državne smotre LiDraNo održane od 19. do 21.ožujka 2018. u Primoštenu. Još titraju slike pred očima: putovanje, upoznavanje novih prijatelja, druženje, hotelski smještaj i ukusni objedi, uživljeni nastupi na pozornici, odjek riječi zavičajnih, pljesak razdraganih gledatelja, pohvale prosudbenoga povjerenstva, šetnja uz more, kupanje u bazenu, povratak...

 [više]

Pozitivna perspektiva

Autor: Josipa Mamužić, 26. 3. 2018. 15:47

U sklopu preventivnog programa Pozitivna perspektiva u školi je održano forum kazalište. Učenici 7.razreda kroz 6 radionica pripremali su kazališnu predstavu na temu ovisnosti. U petak, 23.3., odigrali su predstavu za svoje vršnjake, druge „sedmaše“, koji su se upustili u diskusiju i propitivanje zašto su neki od likova postupili na određeni način. 

 [više]

Anketa

Autor: Josipa Mamužić, 26. 3. 2018. 15:00

Za potrebe ankete koju provodi hzzo postavljamo link na stranici škole: http://goo.gl/RWNCwp

Po završetku post će biti obrisan.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2018/2019.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju