preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

ŠKOLA U PRIRODI- UČENICI ČETVRIH RAZREDA OŠ ZRINSKIH, NUŠTAR

Autor: Branka Krvavac, 30. 5. 2018.

Ranim jutrom dok je Sunce radosno obasjavalo ozarena lica učenika četvrtih razreda naše škole, spremale su se torbe u autobus koji nas povezao u našu prvu veliku avanturu.

Mahanje roditeljima i posljednji poljubac do ponovnog viđenja, ubrzo je zamijenilo glasno dovikivanje, zujanje, brujanje uz nestrpljiva pitanja...“Kad stižemo?!...Koliko se još vozimo?!“

Cilj nam je bio Biograd na Moru i hotel Adria gdje smo se smjestili. Ugodne i čiste sobe, obroci u hotelskom restoranu obilni i ukusni....a vrhunac, bazen sa toboganom!

Pored kupanja i škole plivanja vidjeli smo i zorno doživjeli primorski kraj, toliko drugačiji od našega. Umjesto mora ravnih polja pred nama se prostiralo pravo, najplavije more na Svijetu!!!

 Nismo preskočili ni kupanje u njemu, uživali smo u plićaku skakučući po kamenčićima i plivači i oni koji još to nisu.

Dan bi proletio u trenu...jer puno toga smo posjetili i vidjeli. Od stare jezgre Zadra i Šibenika do  veličanstvenih slapova rijeke Krke....drveni mostići, svježina slapova, bistra voda u kojoj se vidi i najsitnija travka gdje spokojno žive jata riba tražeći svoj mir od radoznalih pogleda posjetitelja.

I Vransko jezero je imalo svoje čari. Tražeći kroz dalekozor skrivene ptice u trsci, jata galebova po drvenim ogradama izgrađenih staza...našu pažnju je zaokupirala mala  žabica koju je spretna ruka jednog dječaka nježno podigla.

A kako bi dan mogao proći bez sportskih aktivnosti?! Rekvizite koje smo ponijeli maksimalno smo iskoristili. Igrao se nogomet, odbojka, reket, boćanje i vrtio hulahop. Večernji sati su se provodili družeći  po sobama....dijeleći simpatije...otkrivajući to svojim osmjesima, trčkarajući i prenoseći poruke. Imali su izbor odlaziti u disco...ali njima je ipak bilo draže družiti se u svome krilu hotela.

Nismo zaboravili ni obećanje kako ćemo poslati razglednice dragim osobama, bakama i djedovima, jer smo prije polaska upravo naučili kako se i gdje piše adresa, odnosno kako se šalje pošta.

Zadnji dan, pri povratku kući posjetili smo Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle...sadržaj je jako zanimljiv i bili smo oduševljeni svime što smo vidjeli i saznali!

Večernji sati pri povratku kući kao da su nas napunili svom „energijom Nikole Tesle“. Glasni, bučni i nikada umorni na početku.... u kasnim satima su utihnuli i zaspali svi redom.

 Kad smo stigli  u naš Nuštar budile se uspavane glavice, jer su ih pred školom dočekali njihovi roditelji.

 

                          
"ŠKOLA ZA ŽIVOT"

 

Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

eTwinning

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2019./2020.

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
Radno vrijeme 19-20.pdf

INDIVIDUALNI RAZGOVORI
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju