preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

SVJETSKI DAN ŽIVOTINJA - 4. LISTOPAD

Autor: Branka Krvavac, 10. 10. 2018.

Svake godine 4.listopada posvećen je pravima životinja s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema ostalim životinjama i na važnosti životinja za život na Zemlji. Udruge za zaštitu životinja diljem svijeta obilježavaju ovaj dan kako bi upozorile ljude na probleme životinja te potaknule na razmišljanje o odnosu prema životinjama. 

Prema podacima svjetskih organizacija, svaki dan izumre od 50 do 150 životinjskih vrsta. Životinje uglavnom ugrožava čovjek. U svijetu je poznato oko 1,9 milijuna vrsta živih bića, a pretpostavlja se da ih je gotovo stotinu puta više. Hrvatska je jedna od najbogatijih europskih zemalja po biološkoj raznolikosti. Velika raznolikost kopnenih, morskih i podzemnih staništa rezultirala je bogatstvom vrsta i podvrsta te znatnim udjelom endema. Zato smo i mi ove školske godine na svoj način obilježili Međunarodni dan zaštite životinja, odnosno Svjetski dan životinja. Budući smo uzrast prvog i drugog razreda temu smo prilagodili sebi sa ciljem razvijanja ljubavi i pažnje prema svojim kućnim ljubimcima. Prvašići, kao najmlađi uzrast emotivno su izrazito vezani za svoje kućne ljubimce. Maze ih i paze zajedno sa ostalim članovima obitelji. Zato su roditelji doveli u goste njihove ljubimce, načinili izložbu životinja, interaktivno, zajedno sa svojom djecom sudjelovali u izlaganju o porijeklu, navikama i vrstama koje su donijeli. Izložba je bila veoma zanimljiva, svi su učenici bili u pokretu, mogli su maziti i dodirivati životinje, tako da je atmosfera bila  ugodna svima. Poslije izlaganja aktivnost se nastavila bojanjem plakata u obliku velikih puzla na kojima su se smiješile zanimljivo obojane životinje. Budući je bio integrirani radni dan, na kraju našeg druženja, prvašići su zapjevali i  pjesmu Životinjski glasovi čije riječi su ozarenog lica ponavljali i roditelji zajedno s njima.Ova izložba je kruna zajedničkog rada i suradnje s roditeljima kako bi se realizirao naš integrirani radni dan s ciljem razvijanja pozitivnog stava već u ranijoj životnoj dobi djeteta prema svim životinjama.

                                   
"ŠKOLA ZA ŽIVOT"

 

Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

eTwinning

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2019./2020.

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
Radno vrijeme 19-20.pdf

INDIVIDUALNI RAZGOVORI
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju