preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet zajednici Cenacolo

Autor: Ljerka Benčević, 5. 12. 2016.

Kao i prethodnih, i ove godine 2. prosinca 2016. godine učenici 8. razreda naše škole u pratnji svojih razrednika Ljerke Benčević, Nike Grgića i Željka Brčića i vjeroučiteljice Branke Tomić posjetili su zajednicu Cenacolo u Šarengradu.

 

Dio je to preventivnog programa u borbi protiv ovisnosti te se u takvom obliku, već godinama u našoj školi, ostvaruje kroz područje zdravstvenog odgoja u radu razrednih odjela 8. razreda. Kako mladi u zajednici žive od onoga što sami proizvedu i darova onih koji vjeruju u njih, prikupili smo i darovali im osnovne životne namirnice i potrepštine te na taj način podržali djelovanje zajednice.

Zajednica zamišljena kao „škola života“, ne želi biti samo mjesto oporavka i socijalne skrbi, već velika obitelj gdje prihvaćena osoba može obnoviti svoje dostojanstvo, pronaći mir te steći pouzdanje u Božju providnost.

 Slušajući potresne priče momaka koji su preživjeli i nadvladali pakao ovisnosti, naši učenici imali su priliku zaključiti da se životni problemi ne mogu rješavati bježanjem u neku ovisnost, ali i shvatiti kako je lako skrenuti s pravoga puta, a izuzetno teško vratiti se na nj.

Oni su uspjeli. Ohrabreni podrškom i razumijevanjem, prvenstveno svoje obitelji, ali i prijatelja u grupi, ti momci su dobili drugu priliku za život, život dostojan čovjeka u kojem će ponovno otkriti ljepotu, radost življenja i ljubavi, vjeru, nadu i smisao…

I mi im to od srca želimo.
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
U travnju 2017. ćemo proslaviti koju obljetnicu postojanja škole u Nuštru?
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
UPISI U SREDNJU
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju