preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Završilo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 19. 12. 2016.

U našoj je školi već  tradicionalno i ove školske godine, u  sklopu Školskog preventivnog  programa, obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti u trajanju od  15. studenoga do 15. prosinca. Tom prigodom, učenike su, edukativnim i kreativnim  predavanjima i radionicama,  učitelji, razrednici i stručni suradnici informirali o štetnim posljedicama duhanskog dima, alkohola, kockanja i zlouporabe droga te ih potaknuli na kritičko promišljanje i odabir zdravih stilova življenja .

               

                Izdvajamo neke od preventivnih aktivnosti koje su provedene u višim razredima.

                Među učenicima sedmih i osmih razreda nastavnice iz biologije  provele  su anketu o ovisnostima, a  rezultate ankete učenicima su predstavili njihovi razrednici.  Zanima li vas  do kojih su saznanja došli, rezultate ankete možete pogledati u ppt prezentaciji u prilogu.

                Učenici osmih razreda su zajedno sa socijalnom pedagoginjom izrađivali  plakate  na temu „Moj izbor je zdrav život“. Kreativnost i trud učenika ocjenjivalo  je  povjerenstvo sastavljeno od njihovih učitelja.  Odabrana su  tri najzanimljivija plakata, a njihovim autorima podijeljene su slatke i simbolične nagrade.

                Osim gore navedenih aktivnosti, naši su osmaši imali priliku, uz pratnju vjeroučiteljice i razrednika, posjetiti štićenike zajednice Cenacolo, koje su darivali kućnim potrepštinama prikupljenim u školskoj humanitarnoj akciji.

                Dana 6. prosinca 2016. godine za učenike osmih razreda održano je zanimljivo predavanje  u sklopu nacionalnog projekta ''Zdrav za pet“ kojeg je održala djelatnica Policijske uprave Vukovarsko-srijemske županije Mirna Marić. Kroz edukativno predavanja učenicima je ukazano na posljedice štetnih ponašanja  i  na zakonske odredbe kojima se takva ponašanja sankcioniraju. Učenici su saznali kako svatko snosi odgovornost za svoje postupke te kako uvijek imaju  mogućnost izbora.

Na kraju još jednom podsjećamo, nitko  vas ne može natjerati na neželjeno ponašanje. Izbor je na vama, važno je znati zauzeti se za sebe i reći „NE“.

 

 

 


Priloženi dokumenti:
Anketa_o_ovisnostima.pptx (687.03 KB)


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju