preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Završilo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 19. 12. 2016.

U našoj je školi već  tradicionalno i ove školske godine, u  sklopu Školskog preventivnog  programa, obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti u trajanju od  15. studenoga do 15. prosinca. Tom prigodom, učenike su, edukativnim i kreativnim  predavanjima i radionicama,  učitelji, razrednici i stručni suradnici informirali o štetnim posljedicama duhanskog dima, alkohola, kockanja i zlouporabe droga te ih potaknuli na kritičko promišljanje i odabir zdravih stilova življenja .

               

                Izdvajamo neke od preventivnih aktivnosti koje su provedene u višim razredima.

                Među učenicima sedmih i osmih razreda nastavnice iz biologije  provele  su anketu o ovisnostima, a  rezultate ankete učenicima su predstavili njihovi razrednici.  Zanima li vas  do kojih su saznanja došli, rezultate ankete možete pogledati u ppt prezentaciji u prilogu.

                Učenici osmih razreda su zajedno sa socijalnom pedagoginjom izrađivali  plakate  na temu „Moj izbor je zdrav život“. Kreativnost i trud učenika ocjenjivalo  je  povjerenstvo sastavljeno od njihovih učitelja.  Odabrana su  tri najzanimljivija plakata, a njihovim autorima podijeljene su slatke i simbolične nagrade.

                Osim gore navedenih aktivnosti, naši su osmaši imali priliku, uz pratnju vjeroučiteljice i razrednika, posjetiti štićenike zajednice Cenacolo, koje su darivali kućnim potrepštinama prikupljenim u školskoj humanitarnoj akciji.

                Dana 6. prosinca 2016. godine za učenike osmih razreda održano je zanimljivo predavanje  u sklopu nacionalnog projekta ''Zdrav za pet“ kojeg je održala djelatnica Policijske uprave Vukovarsko-srijemske županije Mirna Marić. Kroz edukativno predavanja učenicima je ukazano na posljedice štetnih ponašanja  i  na zakonske odredbe kojima se takva ponašanja sankcioniraju. Učenici su saznali kako svatko snosi odgovornost za svoje postupke te kako uvijek imaju  mogućnost izbora.

Na kraju još jednom podsjećamo, nitko  vas ne može natjerati na neželjeno ponašanje. Izbor je na vama, važno je znati zauzeti se za sebe i reći „NE“.

 

 

 


Priloženi dokumenti:
Anketa_o_ovisnostima.pptx (687.03 KB)


Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
U travnju 2017. ćemo proslaviti koju obljetnicu postojanja škole u Nuštru?
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju