preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Dramski uspjesi na Međuopćinskoj smotri LiDraNo

Autor: Administrator , 1. 2. 2017.

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017. za  dramsko-scenski  izraz održana je u OŠ Josipa Lovretića u Otoku koja svake godine dočekuje ljubitelje dramskoga izražavanja raskriljenih ruku. 

Na susretu su se okupili učenici i mentori iz 13 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije, prikazano je 13 pojedinačnih i 5 skupnih izvedbi među kojima je povjerenstvo odabralo najbolje za Županijsku smotru LiDraNo koja će se održati sredinom veljače.

Našu školu su predstavile dvije izvedbe i obje su kvalitetom zavrijedile biti među odabranima za nastavak natjecanja na LiDraNu.

Dramsko- scenska igra „Zašto zimu zimom zovu“ odiše vedrinom, razigranošću, maštovitim stvaralačkim rješenjima u kreiranju prizora, svi članovi dramske ekipe komponiraju ritmičnu suigru aktivno i uživljeno do samoga kraja na radost i oduševljenje gledatelja. Mali glumci, učenici 3. razreda sa svojom učiteljicom Brankom Krvavac koja je ujedno i autorica teksta, ostvarili su veliki uspjeh. Čestitamo i ne sumnjamo u nastavak uspješnoga predstavljanja uživajući u začudnom zaigranom svijetu domišljate dramsko - scenske igre.

Lada Sente, učenica 7. razreda i višegodišnja uspješna sudionoca LiDraNa,  potvrdila je svoje glumačko umijeće izvodeći monolog utemeljen na ulomcima iz romana „Bijeli dimnjačar“ Anice Gjerek i Maje Gjerek Lovreković. Kroz monolog nas Lada poziva na otkrivanje tajnovitih dubina i potiče na promišljanje o spoznaji tajne. Može li se tajna izraziti riječima? Tajna je u Ladinom talentu i dugogodišnjem radu s učiteljicom mentoricom Evom Dakić.

Naši izvođači su ponovo potvrdili kako odazivi dramskim izazovima ispunjavaju neslućenim stvaralačkim zadovoljstvom.
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju