preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Film Anka

Autor: Klaudija Wild, 29. 3. 2017.

Kreativnost i mašta djece je pravo bogatstvo, no potreban je veliki trud to zadržati i razvijati u odrasloj dobi. Film je odličan spoj različitih umjetnosti u kojem, uz napredak tehnologija, vizualizaciji naše mašte nema kraja. Učenici petih i šestih razreda su sa svojim razrednicama i predmetnim nastavnicama prisustvovali projekciji filma Anka.

Uzbuđenje i željno iščekivanje filma počelo je prvoga dana kada su učenici čuli za taj prijedlog. Konačno su dočekani suncem okupani dani i odlazak u kino s prijateljima. Svi smo odrasli na knjigama Mate Lovraka, njegov dječji roman Vlak u snijegu postao je klasik, pa smo imali velika očekivanja  od ovog filma. Došavši u Vukovar, kratkom šetnjom uputili smo se prema kinu. Teško je zamisliti gledanje filma bez ukusnih kokica i osvježavajućeg napitka pa nam je to bila prva postaja. Nakon toga smo se smjestili u kinodvoranu i započeli s gledanjem filma. Svi su s velikim zanimanjem pratili radnju od prve do zadnje minute, a posebno je bilo živo nakon filma kada su svi iznosili svoje komentare i dojmove. Pozitivna, bajkovita priča potaknula je na gledanje pozitivne strane života kada se ne osjećamo najbolje. Ugodan razgovor o filmu, likovima nastavio se tijekom šetnje ulicama Vukovara. Obilazak užega centra grada zasladili smo ukusnim sladoledima. Ubrzo je naš izlet završio i uputili smo se svojim kućama. Iako naši učenici vole svoje školu lijepo je ponekad promijeniti okruženje i način učenja. Svakako će nam ovaj film poslužiti kao jako dobar predložak za zadatke na nastavi i proširivanje znanja učenika. Vjerujemo da su i da će drugi učenici uživati u gledanju filma Anka kao i mi te da će film pridonijeti većoj čitanosti istoimenoga romana književnika Mate Lovraka. Neki učenici su nakon filma bili motivirani za čitanje knjige što je veliki uspjeh filma.

Do sljedećih izleta i lijepih uspomena, maštajmo!
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
U travnju 2017. ćemo proslaviti koju obljetnicu postojanja škole u Nuštru?
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju