preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Mojoj školi s ljubavlju

Autor: Marija Lesandrić, 28. 4. 2017.

Pod motom “Mojoj školi s ljubavlju” u OŠ Zrinskih Nuštar, Područnoj školi Marinci održan je projektni dan povodom velikog jubileja koji slavimo - 250. godišnjice naše škole. Razlog je to što smo upravo ovaj dan odabrali za prezentaciju svog marljivog cjelogodišnjeg rada.

Prisutni su imali prilike uključiti se u zanimljive radionice koje su zajednički vodili roditelji i učenici, a bile su vezane za stare i pomalo zaboravljene obrte i običaje. 

Mali Marinčani izložili su velik broj samostalno izrađenih plakata kroz koje su prikazali povijest svoje škole, kako su nekada izgledale učionice, kako su se odijevali učenici i učitelji, no osvrnuli su se i na svoje brojne uspjehe i aktivnosti tijekom ove školske godine. U svojim učionicama izložili smo didaktički materijal koji sami izrađujemo i starinske predmete muzejske vrijednosti koje smo predstavili zainteresiranima.

Vrhunac projekta i Dana naše područne škole, svakako je otvorenje Međunarodne likovne izložbe dječjih likovnih radova nastalih na likovnom natječaju „Glagoljica u dječjem oku i srcu“. Nakon Njemačke, Italije, Zagreba, Zadra i Subotice, pripala nam je velika čast ugostiti ovu izložbu i uživo se uvjeriti u iskrenost, razigranost i maštovitost dječjeg likovnog stvaralaštava. Zahvaljujući organizatorima likovnog natječaja, Ankici i Anti Karačić, preko 1000 radova s motivima glagoljice doputovalo je u Marince gdje su izloženi, a naši učenici imaju priliku vidjeti kako ovo, bajkovito pismo, izgleda u očima njihovih vršnjaka.

U igranom programu učenici su usporedili školski red nekada i danas, pjevali i plesali, a pridružili su im se i mještani. I ove smo godine nastavili izvrsnu suradnju s roditeljima koji su se nesebično uključili u naš projekt, sudjelovali u uređenju okoliša, pripremili brojne specijalitete i danas, na kratko, oživjeli sat domaćinstva u našem školskom dvorištu. Našem školskom projektu prisustvovali su i studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti te njihova profesorica dr. sc. Marija Sablić, čime je nastavljena dobra praksa i suradnja lokalne zajednice, škole, učitelja i budućih učitelja.

Zajedničkim objedom uz ugodan razgovor, druženje, šalu i pjesmu oni stariji prepričavali su nam svoje zgode iz školskih klupa, a oni najmanji upijali su svaku njihovu riječ.

Željeli bismo se zahvaliti našoj ravnateljici na ukazanom povjerenju i velikoj podršci, našoj Općini koja je bila otvorena za suradnju i pomoć, no najveća zahvala ide roditeljima i našim učenicima koji su nesebično sudjelovali, pomagali i bez kojih ovaj projekt zasigurno ne bi bio ovako uspješan.

 
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju