preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Mojoj školi s ljubavlju

Autor: Marija Lesandrić, 28. 4. 2017.

Pod motom “Mojoj školi s ljubavlju” u OŠ Zrinskih Nuštar, Područnoj školi Marinci održan je projektni dan povodom velikog jubileja koji slavimo - 250. godišnjice naše škole. Razlog je to što smo upravo ovaj dan odabrali za prezentaciju svog marljivog cjelogodišnjeg rada.

Prisutni su imali prilike uključiti se u zanimljive radionice koje su zajednički vodili roditelji i učenici, a bile su vezane za stare i pomalo zaboravljene obrte i običaje. 

Mali Marinčani izložili su velik broj samostalno izrađenih plakata kroz koje su prikazali povijest svoje škole, kako su nekada izgledale učionice, kako su se odijevali učenici i učitelji, no osvrnuli su se i na svoje brojne uspjehe i aktivnosti tijekom ove školske godine. U svojim učionicama izložili smo didaktički materijal koji sami izrađujemo i starinske predmete muzejske vrijednosti koje smo predstavili zainteresiranima.

Vrhunac projekta i Dana naše područne škole, svakako je otvorenje Međunarodne likovne izložbe dječjih likovnih radova nastalih na likovnom natječaju „Glagoljica u dječjem oku i srcu“. Nakon Njemačke, Italije, Zagreba, Zadra i Subotice, pripala nam je velika čast ugostiti ovu izložbu i uživo se uvjeriti u iskrenost, razigranost i maštovitost dječjeg likovnog stvaralaštava. Zahvaljujući organizatorima likovnog natječaja, Ankici i Anti Karačić, preko 1000 radova s motivima glagoljice doputovalo je u Marince gdje su izloženi, a naši učenici imaju priliku vidjeti kako ovo, bajkovito pismo, izgleda u očima njihovih vršnjaka.

U igranom programu učenici su usporedili školski red nekada i danas, pjevali i plesali, a pridružili su im se i mještani. I ove smo godine nastavili izvrsnu suradnju s roditeljima koji su se nesebično uključili u naš projekt, sudjelovali u uređenju okoliša, pripremili brojne specijalitete i danas, na kratko, oživjeli sat domaćinstva u našem školskom dvorištu. Našem školskom projektu prisustvovali su i studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti te njihova profesorica dr. sc. Marija Sablić, čime je nastavljena dobra praksa i suradnja lokalne zajednice, škole, učitelja i budućih učitelja.

Zajedničkim objedom uz ugodan razgovor, druženje, šalu i pjesmu oni stariji prepričavali su nam svoje zgode iz školskih klupa, a oni najmanji upijali su svaku njihovu riječ.

Željeli bismo se zahvaliti našoj ravnateljici na ukazanom povjerenju i velikoj podršci, našoj Općini koja je bila otvorena za suradnju i pomoć, no najveća zahvala ide roditeljima i našim učenicima koji su nesebično sudjelovali, pomagali i bez kojih ovaj projekt zasigurno ne bi bio ovako uspješan.

 
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2018/2019.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju