preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Osmaci u Karlovcu naučili nove činjenice iz Domovinskog rata

Autor: Stanko Leko, 21. 10. 2017.

U sklopu Projekta koji organizira Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata“ s ciljem boljeg upoznavanja činjenica o Domovinskom ratu, u petak 20. listopada 2017. u ranim jutarnjim satima, učenici osmih razreda naše škole sa svojim razrednicima te učiteljima u pratnji, praćeni lijepim vremenom i vedrim ozračjem, krenuli su na put te posjetili su Karlovac. Usput smo susreli učenike i kolege iz Ivankova te iz još nekoliko škola našeg kraja, koji su putovali na isto odredište.

Nakon ručka u domu HV, u osnovnoj školi Švarča u kojoj su nas srdačno dočekali i lijepo primili, pogledali smo film i poslušali predavanje branitelja o značaju obrane Karlovca te stradanju njegovih branitelja i civila.  Na odlasku iz škole domaćini su darivali sve učenike licitarskim srcem Karlovca.

Nakon predavanja posjetili smo, u pratnji vodiča,  karlovačku gradsku četvrt Turanj koji se nalazio na prvoj crti obrane, gdje su učenici uz veliko zanimanje razgledavali zbirku oruđa iz Domovinskog rata.

Nakon Turnja posjetili smo i Aleju hrvatskih Branitelja uz rijeku Koranu gdje su nas branitelji upoznali sa nekim detaljima obrane, a na betonskim piramidama koje su u Domovinskom ratu služile kao obrambena zapreka, uz drvored javora, vidjeli smo ploče s natpisima brigada koje su u Domovinskom ratu branile Karlovac i Hrvatsku.

Nakon  učenja o Domovinskom ratu, posjetili smo Stari grad Dubovac, s čijeg vidikovca  smo, kao na dlanu, vidjeli grad Karlovac. Prije povratka posjetili smo Aquatiku – atraktivno sagrađen slatkovodni akvarij uz rijeku Koranu sa više od stotinu slatkovodnih ribljih vrsta.

Pomalo umorni nakon duge vožnje i programom ispunjenog dana, novih saznanja o značaju obrane Karlovca na dijelu gdje je Hrvatska stiješnjena između granica BiH i Slovenije, krenuli smo na put povratka svojim domovima gdje smo i sretno stigli u kasnim večernjim satima.

Zahvalni braniteljima Karlovca na ogromnom doprinosu u obrani Hrvatske, ipak nismo zaboravili naš Vukovar te smo obećali jedni drugima kako ćemo ga do kraja osmog razreda svakako posjetiti.

 
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2018/2019.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju