preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Studijski posjet-Kreativni laboratorij

Autor: Josipa Mamužić, 26. 2. 2018.

U sklopu projekta Kreativni laboratorij-projekt poticanja darovitosti u osnovnim školama u Slavoniji u kojem sudjeluje i naša škola održan je studijski posjet. U posjet su nam došli djelatnici tri škole OŠ Ladimirevci, OŠ „Ivan Meštrović“ Drenovci i OŠ „Ivan Filipović“ Račinovci. 

Na ovom događaju OŠ Zrinskih je predstavila vlastite programe za rad s darovitom djecom te opisala i uputila posjetitelje iz kako je tekao proces od godine u kojoj su prvi put započeli s radom s darovitim učenicima, 2012., do danas. Nakon toga, učenici 5. razreda Barbara Ivanković, Maja Marošević, Sven Posavi i Jakov Dekanić, i učenici 6. razreda, Ante Zovko, Robert Zovko, Ana Cvitanović, Ana Lovrić, Marina Andabak, Leona Magdić i  Pavao Knez imali su prezentaciju vlastitih radova. Radovi su nastali kao produkti s različitih radionica, a za svaki rad su objasnili kako je nastao, koliko je trebalo truda za njegov nastanak te kao su došli do ideje.

 

Prve su se predstavile Marina i Leona sa svojom „fliper“ igrom koju su izradile uz pomoć Little Bitsa i Lego kockica. Objasnile su principe LittleBits tehnologije, a neki su mogli i isprobati samu igru. Potom su posjetitelji mogli pogledati film kojeg su izradili učenici 5. razreda tehnikom „stopmotion“ animacije. Tema filma su emocije, snimanje je trajalo 15ak sati jer je za svaki pokret snimljeno na desetke fotografija. Glazbu i efekte su birali sami, a pubilika je izvrsno reagirala na film te su ga pogledali dva puta.

Nakon toga, predstavili su se Ante Zovko i Robert Zovko u skeču Čakulanje na Marsu. Učenici su zanimljive znanstvene činjenice preveli u homorističan dijalog i odglumili nam jednu scenu. Pokazali su kako „gradivo“ može poprimiti vrlo kreativna izričaj uz malo truda.

Ana Lovrić i Ana Cvitanović su pokazale senzorne vrećice na light panelu s temom more. Radi se o instalaciji za opuštanje kroz senzorno iskustvo. Učenice su opisale kako proces nastajanje ideje iziskuje puno promjena i kako produkt koji su pokazali nije ima puno veze sa prvotnom idejom.

Na kraju nam se predstavio Kyle Loren, odnosno Pavao Knez, koji je pokazao Kako izgleda jedan dio „Žive knjižnice“ projektića koji smo započeli prošle godine. Pavao je naučio iscrpnu biografiju lika kojeg je utjelovio te se jako dobro snašao i sa škakljivim pitanjima koje mu je publika postavljala.

Najvrjedniji dio posjeta svakako su pohvale i komentari koje su dobili naši učenici za svoj rad.

Nakon kratke pauze zaputili smo se u Cerić u učionicu 3.razreda gdje su nas dočekale učiteljice Marica Jurec i Marinela Ivić. Sami učenici su odradili prezentaciju svojih projekata u koje su se uključili od 1.razreda.

U učionici učiteljice Marice posjetitelji su mogli vidjeti razna „čuda“ i dokaz kako se i sasvim neobične teme mogu uklopiti u standarni kurikulum, ovisno o tome koliko ste kreativni. Tako smo vidjeli razne razgledice, dvojezičnu slikovnicu, Slatkonce, kocku u kojoj se nalazi primjer cirkuliranja vode u prirodi, primjere lektire, upoznali smo sonde Rosettu i Philae te „Cerićku televiziju“.

Inspirirani i nadahnuti, nadamo se, posjetitelji su ovime završili posjet, a mi vam donosimo pregled fotografija s našeg posjeta i filmić koji jednostavno morate pogledati.

LINK NA FOTOGALERIJU:

https://photos.google.com/album/AF1QipOUqz5ZnR8pydQ9GZpK9Xmch2VGM8quHCUkmICD

 

LINK NA FILM:

https://www.youtube.com/watch?v=2jcc9zW6ME8
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2018/2019.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju