preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Studijsko putovanje

Autor: Marija Lesandrić, 18. 11. 2018.

U sklopu projekta Sva Lica KnjigA - SLIKA, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, organizirano je studijsko putovanje u Zagreb za učitelje naše škole. Cilj je ovoga putovanja bio posjetiti tri alternativne škole koje su, uz onu u Rijeci, trenutno jedine u Hrvatskoj. 

Obilazak smo započeli u Osnovnoj  Montessori školi “Barunice Dedee Vranyczany” koja je nastala građanskom inicijativom roditelja koji su željeli da njihova djeca idu u školu koja će slijediti načela Montessori pedagogije. Ondje smo imali priliku čuti kako izgleda njihov radni tjedan i vidjeti kako izgledaju njihove učionice te kako učenici uče, rade i koriste specifičan didaktički materijal po kojemu je ovaj pedagoški koncept prepoznatljiv.

U mnogočemu različit, ali jednako zanimljiv pedagoški pristup je i onaj Rudolfa Steinera čije pedagoške zamisli u djela provodi Waldorfska škola Zagreb. Kod njih smo imali priliku vidjeti kako izgleda prostor škole, sat euritmije, ručnoga rada, ali i tradicijskih obrta dok su nam posebnosti škole predstavili sami učitelji i učenici.

Posljednja, ali ništa manje zanimljiva škola koju smo obišli je Nova škola u Samoboru. Obilazeći lijepe, prostrane i šarene prostore ove škole, ravnateljica nam je predstavila ideje kojima se vode u radu, a sve u nastojanju da svoju školu prilagode za djecu 21. stoljeća.  

Ovim se putem zahvaljujemo navedenim školama na ukazanom povjerenju, gostoprimstvu i dobroj volji da nam pokažu sve što nas je zanimalo. 


Svoje putovanje završili smo odlaskom na 41. Međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber. Ondje smo otkrili mnoštvo novih i zanimljivih naslova, imali priliku družiti se s piscima i upoznati nova lica knjiga kako bismo njima oplemenili naš projekt. 

Ovime smo zaokružili kvalitetno, lijepo i ugodno studijsko putovanje tijekom kojega smo mnogo toga vidjeli, doživjeli i naučili. 

 
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

    

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


"ŠKOLA ZA ŽIVOT"

 

Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

eTwinning

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2019./2020.

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
Radno vrijeme 19-20.pdf

INDIVIDUALNI RAZGOVORI
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju