preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Klub za cure

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 9. 11. 2016.

Ovih dana se učenice šestih razreda naše škole imaju priliku uključiti u program „Klub za cure“. Radi se o preventivnom programu dizajniranom posebno za djevojčice, a cilj mu je međusobno povezivanje, podrška i osnaživanje.

Kroz  zabavne i edukativne radionice djevojke će  imati priliku ojačati samopouzdanje i samopoštovanje, te steći komunikacijske i socijalne vještine koje su potrebne za lakše i uspješnije snalaženje u svakodnevnim situacijama u školi, među vršnjacima i u obitelji. Voditeljica programa je Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja.

Do sada su u sklopu programa održane dvije radionice. Na prvom susret djevojčice su, uz zabavu, učenje i međusobno bolje upoznavanje, odlučile da 'Klub za cure' bude sigurno mjesto, gdje će njegovati  brižne i podržavajuće odnose. Pokazale su spremnost da zajedno, kroz igru i razgovor nauče nešto o sebi i drugima te primjene nova znanja u svom druženju s drugim učenicima.

 

 

Na drugom susretu zasukali smo rukave i bavili se ozbiljnom temom, vršnjačkim nasiljem među djevojčicama. Ignoriranje, ogovaranje, širenje glasina, vrijeđanje, omalovažavanje, pisanje zlobnih poruka oblici su nasilnog ponašanja kojem su djevojke često izložene. Kroz vođenu diskusiju i igranje uloga analizirali smo zašto se neke djevojčice ponašaju nasilno i kako je biti u ulozi žrtve, nasilnika ili promatrača. Djevojčice su vrlo ozbiljno pristupile ovoj osjetljivoj temi te zaključile kako omiljene i popularne u društvu mogu postati i činjenjem dobrih djela, duhovitošću te isticanjem osobnih kvaliteta. 

 

 

Veselimo se novim susretima gdje ćemo aktivno razvijati pozitivnu sliku o sebi, maštu i kreativnosti, sposobnost razumijevanja vlastitih osjećaja i potreba, empatiju, osjetljivost na osjećaje drugih, odgovornost i sposobnost  upravljanja vlastitim postupcima te zajedništvo i suradnju.
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

UPISI U SREDNJU
Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju