preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Klub za cure

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 9. 11. 2016.

Ovih dana se učenice šestih razreda naše škole imaju priliku uključiti u program „Klub za cure“. Radi se o preventivnom programu dizajniranom posebno za djevojčice, a cilj mu je međusobno povezivanje, podrška i osnaživanje.

Kroz  zabavne i edukativne radionice djevojke će  imati priliku ojačati samopouzdanje i samopoštovanje, te steći komunikacijske i socijalne vještine koje su potrebne za lakše i uspješnije snalaženje u svakodnevnim situacijama u školi, među vršnjacima i u obitelji. Voditeljica programa je Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja.

Do sada su u sklopu programa održane dvije radionice. Na prvom susret djevojčice su, uz zabavu, učenje i međusobno bolje upoznavanje, odlučile da 'Klub za cure' bude sigurno mjesto, gdje će njegovati  brižne i podržavajuće odnose. Pokazale su spremnost da zajedno, kroz igru i razgovor nauče nešto o sebi i drugima te primjene nova znanja u svom druženju s drugim učenicima.

 

 

Na drugom susretu zasukali smo rukave i bavili se ozbiljnom temom, vršnjačkim nasiljem među djevojčicama. Ignoriranje, ogovaranje, širenje glasina, vrijeđanje, omalovažavanje, pisanje zlobnih poruka oblici su nasilnog ponašanja kojem su djevojke često izložene. Kroz vođenu diskusiju i igranje uloga analizirali smo zašto se neke djevojčice ponašaju nasilno i kako je biti u ulozi žrtve, nasilnika ili promatrača. Djevojčice su vrlo ozbiljno pristupile ovoj osjetljivoj temi te zaključile kako omiljene i popularne u društvu mogu postati i činjenjem dobrih djela, duhovitošću te isticanjem osobnih kvaliteta. 

 

 

Veselimo se novim susretima gdje ćemo aktivno razvijati pozitivnu sliku o sebi, maštu i kreativnosti, sposobnost razumijevanja vlastitih osjećaja i potreba, empatiju, osjetljivost na osjećaje drugih, odgovornost i sposobnost  upravljanja vlastitim postupcima te zajedništvo i suradnju.
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
U travnju 2017. ćemo proslaviti koju obljetnicu postojanja škole u Nuštru?
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju