preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Županijsko stručno vijeće učitelja engleskog jezika

Autor: Blanka Cikač, 16. 11. 2016.

U sklopu rada Županijsko stručnog vijeća učitelja engleskog jezika za osnovne škole u našoj školi je 14. studenog 2016. održan skup učitelja engleskog jezika iz cijele Vukovarsko-srijemske županije.

 

 

                                       

Prvo predavanje održao nam je gost iz Irske koji već dugo živi i radi u Hrvatskoj Paul O'Grady  pod naslovom "Daring to Believe" Courage in the face of challenge. Paul već neko vrijeme svojim nastupima i isticanjem pozitivnih stavova potiče učitelje na ustrajnost, kreativnost u  njihovom radu i nastojanjima da djeci pruže osim znanja što više ljubavi i potaknu u njima razvoj pravih vrijednosti.

 

U  drugoj radionici: English Drama Group: From Classroom to Stage, kolegica iz Gimnazije Županja, Katarina Berać Vuić predstavila nam je  kako i zašto je organizirana Dramska grupa na engleskom jeziku te razlike između učeničke glume na materinjem i stranom jeziku.

U predavačkom dijelu  upoznali smo 3 vrste dramskih aktivnosti za rad u nastavi ili izvan nastave (1. dramske vježbe zagrijavanja, 2. rad na zadanim tekstovima, 3. vježbe dramske improvizacije i kreativnosti). Ove vrste dramskog izričaja izveli su učenici Gimnazije, Županja  koji su ujedno i predstavili svoj nastup u HNK, Zagreb, povodom posjete Princea Charlesa Republici Hrvatskoj.         

Skup je protekao u ugodnom i poticajnom ozračju, a organizirala ga je naša profesorica Blanka Cikač, voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja engleskog jezika.
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
U travnju 2017. ćemo proslaviti koju obljetnicu postojanja škole u Nuštru?
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju