preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

Login
Koliko je sati?

 

 

UPISI U SREDNJU

SLUŽBENI IZVORI INFORMACIJA

Kako se prijaviti?

PRIJAVA U SUSTAV

ODLUKA O UPISU UČENIKA U 1. RAZRED SŠ

VAŽNI DATUMI

REDOVNI UČENICI - PUBLIKACIJA Idemo u srednju!

CARNET Helpdesk KANAL NA VIBERU

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate, njihove roditelje, razrednike i druge dionike upisnog procesa u srednje škole da se pridruže info-kanalu o e-upisima pokrenutom na Viberu.

Kanal je pokrenuo CARNET Helpdesk, a na njemu ćemo vas obavještavati o svim važnim rokovima i čestim pitanjima koja pristignu na CARNET-ov Helpdesk. Kanalu se možete pridružiti putem ove poveznice ili skeniranjem QR koda:

 

OSTALI IZVORI INFORMACIJA

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

 

 

SIGURNO NA INTERNETU

 

 

eTwinning

"ŠKOLA ZA ŽIVOT"

 

Radno vrijeme

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

WEBMAIL

S.O.S.- Successful Overstress Survival
S velikom radošću smo dočekali odluku Agencije za mobilnost i programe EU koja je odobrila i prihvatila naš drugi projektni prijedlog 𝐒.𝐎.𝐒. - 𝐒𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐬𝐟𝐮𝐥 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬 𝐒𝐮𝐫𝐯𝐢𝐯𝐚𝐥. 🎊🇪🇺🇭🇷
Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar 26. srpnja odobren je i drugi Erasmus+ projektni prijedlog S.O.S.- Successful Overstress Survival u vrijednosti od 27 793 eura. Pandemija korona virusom ostavila je neizbrisiv trag i dugoročne posljedice na učenike i učitelje škole. Nastava se počela odvijati u virtualnome okruženju što je potaknulo veliki stres kod svih dionika odgojno-obrazovnoga procesa. Čak i nakon povratka u učionicu, nastavni proces je trpio zbog neizvjesnosti, (ne)dovoljno obrađene nastavne problematike i pokušaja prilagodne na situaciju. Potaknuti time, odlučili smo promišljati na koji način prevenirati i djelovati u ovakvim i sličnim situacijama. Naziv projekta je simboličan i podrazumijeva preživljavanje cjelokupne školske zajednice. Jedan od postavljenih ciljeva je naučiti prepoznati stres i na koji se način nositi s njim, a drugi cilj je poboljšanje nastavnoga procesa upotrebom inovativnih metoda poučavanja. Projektni ciljevi predstavljaju sintezu posljednjih godinu i pol dana. Ovim projektom želimo djelovati na području mentalnoga zdravlja i unaprijediti nastavni proces u svim predmetnim područjima i cjelokupnoj odgojno-obrazovnoj vertikali naše škole. Članice Erasmus+ tima čine učiteljice engleskoga jezika Ninoslava Dolić, Marinela Ivić i Blanka Cikač, učiteljica njemačkoga jezika Ljiljana Fišić, učiteljica informatike Klaudija Wild, učiteljica hrvatskoga jezika Jasna Šarić, učiteljica povijesti Ivana Juranović, učiteljica glazbene kulture Mia Mucić, učiteljice razredne nastave Marija Lesandrić, Marica Jurec, Marija Marošević i Sanja Lovrić  te stručna suradnica Marina Benčević, psiholog.
Veselimo se svakom osobnom i profesionalnom razvoju, kao i upoznavanju drugih kultura. Narednih 18 mjeseci imat ćete priliku pratiti nastavne i izvannastavne aktivnosti našeg Erasmus+ tima koji će ovoga puta svoja znanja i vještine stjecati u Španjolskoj (Sevilla, Malaga i Tenerife), Nizozemskoj (Amsterdam), Grčkoj (Heraklion), Irskoj (Dublin), Češkoj (Prag) i Islandu (Reykjavik).
vijesti
Sretan Uskrs!
Mia Mucić / datum: 15. 4. 2022. 16:24
Kako je to kad se na nastavi informatike poigramo i napravimo čestitke za Uskrs. Učenici razredne i predmetne nastave napravili su svoje čestitke. Neki su radili u programu Bojanje 3D, a neki u Canvi.
I nastala je zanimljiva kolekcija.
Sretan Uskrs!

[OPŠIRNIJE]Dan društvenih igara
Mia Mucić / datum: 11. 4. 2022. 16:17
Danas su trećaši iz Cerića obilježili Međunarodni dan društvenih igara igrajući igre koje su sami izradili. Tema izrađenih društvenih igara bila je zaštita okoliša. Učenici su osmislili ploče za igru, pravila i kartice s pitanjima. Igre ćete i sami moći isprobati uskoro na Festivalu znanosti.

[OPŠIRNIJE]CLIL u razrednoj nastavi
Mia Mucić / datum: 11. 4. 2022. 07:21
U sklopu projekta S.O.S. - Successful Overstress Survival, učiteljice engleskog jezika Marinela Ivić i razredne nastave Marica Jurec radile su na proučavanju i primjeni CLIL metode poučavanja. CLIL metoda uključuje poučavanje stranog jezika unutar kurikula ostalih predmeta. Najjednostavnije rečeno, kada na nastavi prirode uče o, primjerice, životinjama uče i kako se pojedine životinje i s njima povezani pojmovi i/ili fraze uče na stranom jeziku. U nastavi stranog jezika pak uključujemo međupredmetne teme i na taj način kreiramo smisaone i veze između materinjeg i stranog jezika čime potičemo i olakšavamo proces usvajanja znanja.
U nastavku je prvi dio primjene CLIL metode u nižim razredima u nastavi engleskog jezika tekuće školske godine.

[OPŠIRNIJE]Lektira i mindfulness
Mia Mucić / datum: 5. 4. 2022. 09:08
U četvrtak na satu hrvatskog jezika učiteljica Marija Marošević je sa učenicima 1.b primijenila naučene tehnike Mindfulnessa. Kao pripremu za zahtjevni dio obrade lektire učenici su započeli meditacijom. Nakon meditacije su izvodili vježbe joge u pozama različitih životinja: orla, patke, medvjeda… I obrada lektire Životinjska abeceda je mogla početi.

[OPŠIRNIJE]Što su emocije?
Mia Mucić / datum: 4. 4. 2022. 08:05

Učenici 2.a razreda na satu razrednika naučili su nešto više o emocijama - što su, kakve su, koje sve možemo prepoznati. Zaigrali su i dvije digitalne igre. U prvoj su spajali primjere situacija s odgovarajućom emocijom, a u drugoj smajlić i naziv emocije koju on predstavlja. Za kraj su u paru jedni drugima crtežom predstavili emociju po vlastitom izboru.


[OPŠIRNIJE]Poticanje socijalnih i komunikacijskih vještina
Mia Mucić / datum: 1. 4. 2022. 16:02

Na satu razrednika trebali smo razgovarati o zajedništvu i razvijanju međusobne povezanosti i brige za prijatelje iz razreda. Razrednica je odlučila da to učinimo kroz nekoliko aktivnosti. Prvo smo jedni drugima postavljali pitanja i tražili tko ima iste ili slične interese. Zatim smo se slagali u vrstu koristeći što manje riječi i u što kraćem vremenu prema visini, mjesecu rođenja te po abecednom redu prema početnom slovu svoga imena.

#erasmus #ampeu #S.O.S. #Nuštar


[OPŠIRNIJE]Diseminacija
Mia Mucić / datum: 31. 3. 2022. 16:00
Kada naše učiteljice Marija Lesandrić i Mia Mucić idu na edukaciju, morate znati da njihov povratak rezultira mnoštvom novih ideja koje integriraju igru, tjelesni pokret, istraživanje i timski rad u odgojno-obrazovni proces. 🔍✏️📌🎶
💡 Što su suvremene metode i na koji ih način možemo upotrebljavati u radu s učenicima?
👉 Stečena i iskustvena znanja predstavile su projektnome timu S.O.S.

[OPŠIRNIJE]Brinemo za naše zdravlje
Mia Mucić / datum: 31. 3. 2022. 11:57
Kamo god da pogledamo, rijetko ćemo naći posao u kojem nam za njegovo obavljanje ne treba računalo. Danas suvremeni način života zbog razvoja tehnologije mijenja naše aktivnosti iz kretalačkih u sjedilačke. Prema preporuci Svjetske zdravstvene zajednice (WHO) djeca dnevno trebaju obaviti najmanje 60 min umjerene do intezivne tjelesne aktivnosti. Svako se dijete treba dnevno barem sat vremena kretati.
Učenici četvrtih razreda na nastavi informatike s učiteljicom Klaudijom Wild napravili su prezentacije pod nazivom „Brinemo se za svoje zdravlje“. Možete pročitati koja pravila oni predlažu da se svakodnevno provode kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. A sljedeće što ćemo napraviti ostavit ćemo za razmišljanje..
Poveznica na kolekciju: https://wke.lt/w/s/r_l2sg

[OPŠIRNIJE]CLIL metoda u nastavi matematike
Mia Mucić / datum: 30. 3. 2022. 12:03
"Učiteljice, zar nije sad matematika?" pitali su trećaši iz Cerića.
CLIL metodom učenici tijekom učenja sadržaja nekog nastavnog predmeta uče i elemente engleskog jezika. Na ovom satu matematike svi su učenici bili posebno motivirani razumjeti, a zatim riješiti zadatke zadane na engleskom jeziku.

[OPŠIRNIJE]Prvi dan proljeća!
Mia Mucić / datum: 22. 3. 2022. 13:48

Der erste Frühlingstag- Prvog dana proljeća nastavu iz njemačkog jezika smo održali vani, na školskom dvorištu. Dok smo se sunčali, ponovili smo gradivo zadnje lekcije s temom Schule te crtali umne mape i igrali igru "Baci kamenčić-smisli rečenicu".

Boravak u prirodi doprinosi boljem učenju i opuštanju! :)

 


[OPŠIRNIJE]Choice - prostor kakav želim!
Mia Mucić / datum: 17. 3. 2022. 10:15

U sklopu projekta S.O.S. (Succesfull Overstress Survival) učenici 7. razreda započeli su uređenje učionice povijesti inspirativnim citatima poznatih osoba iz svjetske i hrvatske povijesti. Cilj je bolje se povezati s prostorom, ali i pružiti neverbalnu potporu učenicima. Uz to im je omogućena i doza autonomije kod razmještaja, izbora i oblikovanja prostora u kojemu borave.

 

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Mia Mucić / datum: 11. 3. 2022. 11:38

Učenici 1.b razreda razgovarali su na satu razrednika o osjećajima i mogućim izvorima stresa u školskom okruženju. Prilikom rasprave došli su do važne spoznaje kako je jedan od glavnih uzroka stresa i vršnjačko nasilje. U sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica - Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, naučili su više o pojmu vršnjačkog nasilja, kao i prepoznavati njegove vrste. Na kraju su uz malu pomoć kreirali i prigodni plakat koji je ukrasio pano naše škole. Radionicu je održala psihologinja naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Vjerujem sebi, vjerujem tebi!
Mia Mucić / datum: 9. 3. 2022. 15:34
Učenici 7.b razreda na satu razredne zajednice održali su radionicu pod naslovom "Vjerujem sebi, vjerujem tebi". Cilj radionice bio je razvijanje međusobnog povjerenja. Učenici su, radeći u paru, jedni druge slijedili u prostoru oslanjajući se samo na osjetilo sluha. Pri tom su osvijestili koliko je važno vjerovati drugoj osobi, ali i koliku odgovornost to povjerenje nosi. Na kraju su odigrali igru "Detektor laži". Učenici su se odlično zabavili i zaključili da su tijekom ove radionice dodatno učvrstili svoja prijateljstva.
#erasmus #ampeu #SOS #Nuštar #sufinanciranosredstvimaEU

[OPŠIRNIJE]CLIL metoda u razrednoj nastavi
Mia Mucić / datum: 8. 3. 2022. 19:28
Učenici 3.r. PŠ Cerić kroz međunarodni eTwinning projekt Under the Sea o zagađenju mora uče kroz CLIL (Content and Language Integrated Learning) metodu.
Pojmove koji se tiču zagađenja oceana dobili su na engleskom jeziku. Trebali su pronaći njihovo značenje, pojasniti ih prijateljima, a zatim osmisliti rečenicu u kojoj će upotrijebiti zadani pojam.
Koliko su bili uspješni pogledajte u videu na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/rKuBWJST-2Y
 

[OPŠIRNIJE]Dani u tjednu - primjena naučenoga
Mia Mucić / datum: 7. 3. 2022. 17:23
Kako omogućiti učenicima da postanu više angažirani u svome učenju i da kroz igru pronađu rješenja i inovativne strategije učenja?
Odgovor na ovo pitanje učiteljice su imale priliku saznati na strukturiranom tečaju Innovative teaching methods, a sada isto imaju mogućnost implementirati u svoj odgojno-obrazovni rad. Kako to izgleda, pokazat će vam prvašići PŠ Marinci koji su integrirali elemente igre u svoje iskustvo učenja dana u tjednu, dijelova dana i pozdrava koje koristimo tijekom istih.
Ovakav način učenja povećao je njihovu motivaciju, potaknuo ih na iskustveno učenje, a ujedno im odmah pružio povratnu informaciju o naučenome.
 
Uživajte u videozapisu!
https://www.youtube.com/watch?v=SS8nHGx1aHQ
 

[OPŠIRNIJE]Filmska glazba
Mia Mucić / datum: 4. 3. 2022. 14:56
Filmska glazba 🎥🎶
Znate li što je filmska glazba? Kako nastaje? Koja je uloga glazbe u filmu? Koji je prvi zvučni film? 🙂
Na satu glazbene kulture učenici sedmih razreda osvijestili su ulogu glazbe u filmu i upoznali različite primjere filmske glazbe. Nakon promišljanja o važnosti glazbe, učenici su spoznali njezin utjecaj na emocije gledatelja i opći doživljaj filma.
Po završetku učenja o filmskoj glazbi, učenici su trebali snimiti videozapis u kojemu će na odgovarajući način spojiti radnju i glazbu.
"Learning by doing" je jedna od najčešće spominjanih sintagmi na tečaju Innovative teaching methods. Tako su i učenici sedmih razreda praktičnim djelovanjem upoznali obilježja filmske glazbe.

[OPŠIRNIJE]Mobilnost u Španjolsku - strukturirani tečaj Innovative teaching methods
Mia Mucić / datum: 28. 2. 2022. 15:13

Učiteljice Marija Lesandrić i Mia Mucić otputovale su u Španjolsku (Malaga, 21.- 25. veljače) na mobilnost gdje su pohađale tečaj Innovative teaching methods. Cilj je edukacije osvijestiti suvremene metode poučavanja i načine provedbe istih u odgojno-obrazovnome procesu.

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Mia Mucić / datum: 23. 2. 2022. 10:53
Učenici sedmih razreda na nastavi informatike s učiteljicom Klaudijom Wild u digitalnom alatu Canva izradili su postere i plakate za obilježavanje Dana ružičastih majica Radovi su objedinjeni pomoću alata Wakelet u jednu kolekciju.
https://wakelet.com/wake/iH9YlcpS2hJqHDLRFyo0p

[OPŠIRNIJE]Održivi razvoj u eTwinning projektima
Mia Mucić / datum: 18. 2. 2022. 11:22
Jučer je održan webinar s temom Održivi razvoj u eTwinning projektima kojeg su organizirale eTwinning ambasadorice Anita Simac i Alenka Miljević.
Gošća webinara bila je učiteljica Marica Jurec. Predstavila je naš KA1 projekt SOS. te pokazala primjer poučavanja o održivom razvoju kroz međunarodni eTwinning projekt Under the Sea.

[OPŠIRNIJE]Radionica za učitelje: Mindfulness
Mia Mucić / datum: 16. 2. 2022. 12:43
RADIONICA
Učiteljica Marija Marošević održala je radionicu na temu Mindfulness.
Učiteljica je sudjelovala na edukaciji u Sevilli (Španjolska, studeni 2021.), a stečena znanja je diseminirala članovima projektnoga tima.
Mindfulness vrsta je kognitivne psihoterapije, a predstavlja znanstveno utemeljenu metodu meditacije za održavanje stanja psihološke dobrobiti pojedinca.

[OPŠIRNIJE]Suvremene tehnike učenja
Mia Mucić / datum: 15. 2. 2022. 14:36

Učenici 7. c razreda na satu razredne zajednice promišljali su o suvremenim tehnikama učenja. Osvijestili su što je nastava, kako oni mogu doprinijeti poboljšanju nastavnoga procesa i upoznali osnovne tehnike učenja. Kratka radionica o uspješnom učenju je završila izradom Plana učenja. 👌✍️📚📖📌🔎

                                                                  


[OPŠIRNIJE]Slikovnica o ljubavi
Mia Mucić / datum: 14. 2. 2022. 14:29
U okviru planiranih aktivnosti projekta SOS., učenici 3.a razreda održali su radionicu po naslovom Slikovnica o ljubavi.
Cilj radionice bio je upoznavanje, usmjeravanje i kontrola emocija.
Radionica je počela od 7. veljače, a kroz cijeli tjedan učenici su odrađivali kratke, njima zanimljive zadatke i aktivnosti.
Predstavljanje slikovnica na Valentinovo bio je pravi pogodak.
Niz zabavnih aktivnosti ispunio je naš razred najljepšim osjećajem-
osjećajem LJUBAVI.
 
Pogledajte!
https://read.bookcreator.com/jKw6hcohZGRO66McutOV9i_Crb1vz9DteU2wq7m4cH4/Z1ATraGqQhSLoMsjJpcbfQ
 
 

[OPŠIRNIJE]Stavovi učenika o odgojno-obrazovnome procesu u pandemiji
Mia Mucić / datum: 10. 2. 2022. 12:04
Provedeno je inicijalno anketiranje učenika naše škole 5. - 8. razreda. Cilj ovoga istraživanja bio je provjeriti stavove učenika o odgojno-obrazovnome procesu za vrijeme pandemije kako bismo mogli prevenirati i djelovati u skladu s potrebama naših učenika.
 

[OPŠIRNIJE]Virtualna izložba radova
Administrator / datum: 15. 10. 2021. 15:09

Učenici su istraživali i virtualno prošetali državama mobilnosti uspješno završenog projekta CREDI (2019./2020.)

Na nastavi njemačkog jezika i informatike učenici su istraživali španjolsku kulturu. Rezultate svoga rada su prikazali u digitalnom alatu Wakelet.

             Zastava Španjolske – Wikipedija  ŠPANJOLSKAZastava Španjolske – Wikipedija

Na satu razrednika učenici su istraživali ljepote i zanimljivosti Italije.

                             Italija – Wikipedija ITALIJA Italija – Wikipedija

  

        

         

 

Aktivnosti povodom #Erasmusdays završavamo kratkim pregledom uspješno završenog projekta Credi i kratkim predstavljanjem projekta S.O.S. - Successful Overstress Survival.

 


[OPŠIRNIJE]Dani Erasmusa 2021. u OŠ Zrinskih Nuštar
Administrator / datum: 14. 10. 2021. 08:59

Erasmus+, najveći program Europske Unije namijenjen obrazovanju, stručnom osposobljavanju i usavršavanju i mladima, i ove godine obilježava svoje dane. Dani Erasmusa+ , 5. po redu, održavaju se 14. – 16. listopada 2021. Prošle godine uključeni dječji vrtići, osnovne i srednje škole kao i visokoškolske ustanove i razne nevladine udruge održali su rekordnih 105 događanja, tako da se i ove godine očekuje bogat odaziv. Dio događanja će se održati fizički, dio online, a za neke su planirana oba formata.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju