2016-10-27 20:54:13

Blago danu koji počne mirisima kruha...

Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 21. listopada 2016., učenici prvog a i b  razreda matične škole posjetili su privatnu pekarnicu obitelji Biraj.

Željeli smo vidjeti kako nastaje kruh i ostali pekarski proizvodi. Djelatnici pekare pokazali su nam kako se i od čega zamijesi tijesto te gdje se i kako peče kruh.

Velikodušno su nas primili i u veseloj atmosferi pokazali proces nastajanja kruha, raznih peciva pa čak i bureka.

Učenici su s velikim zanimanjem, a zatim i  znatiželjnih pitanja slušali i pratili pekaricu koja je svoje izlaganje prilagodila njihovom uzrastu i time ih upoznala s ljepotama i teškoćama pekarskog poziva. Čudili su se velikim pećnicama, mješalicama i strojevima. Učenici su u znak zahvalnosti izrecitirali pjesmicu „Pred pekarnicom“ i izmamili osmijeh djelatnica. Na kraju samog posjeta počastili su nas ukusnim kiflicama.

U učionice smo se vratili bogatiji za novo znanje i doživljaj pekarskog poziva.


I učenici 3.a i 3.b zajedno sa svojim učiteljicama Brankom Krvavac i Miroslavom Vekić obilježili su Dane kruha. Svoj skromni prilog prosljedili su u socijalnu kuhinju, jer su oni sada već veliki i socijalno osvješteni. Znaju da u njihovoj blizini žive i oni kojima je pomoć itekako dobro došla. Zato su ove školske godine Dan kruha obilježili skromno, uz šniticu kruha namazanu sa svinjskom masti, soli i crvenom paprikom. 
Sinonim za gladne, a njima mnogima novo jelo, koje neki do sada nisu nikad ni probali !!!!
 

Za kraj ovog izvješća poklanjamo svim pekarima prigodnu pjesmu „Blago danu koji počne mirisima kruha“.

                                                                                  

 

 


Osnovna škola Zrinskih Nuštar