preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Europa u školi 2017.

Autor: Marija Lesandrić, 14. 3. 2017.

Glavna tema ovogodišnjeg međunarodnog natjecanja „Europa u školi“ uzeta je iz gesla Europske unije i glasi „Ujedinjeni u različitosti“, a odnosi se na ujedinjenost Europljana u zajedničkom nastojanju oko postizanja mira i napretka te činjenicu da su mnoge različite kulture, tradicije i jezici Europe bogatstvo našega kontinenta.

 

Europa u školi uz pomoć učitelja potiče mlade ljude da poboljšaju svoje znanje i razumijevanje vlastite kulture te postanu svjesni građani Europe. Ove smo godine kroz likovni i glazbeni izričaj pokušali prikazati bogatu tradicijsku kulturu, oživjeti ju i njezine dijelove unijeti u moderan način života. Zadana likovna tehnika bila nam je kolaž, tema „Hrvatska nacionalna nošnja", a izbor smo motiva prepustili našim učenicima. Koliko su bili maštoviti, kreativni i dosjetljivi najbolje pokazuju uspješni rezultati koje su postigli na županijskom natjecanju održanom u OŠ Ivana Meštrovića u Drenovcima. Članovi prosudbenog povjerenstva odabrali su radove koji će našu županiju predstavljati na državnom natjecanju.

Iznimno smo ponosni na veliki uspjeh našeg malog, ali skladnog mješovitog pjevačkog zbora koji je osvojio prvo mjesto na ovome natjecanju, a čine ga: Ema Farkaš i Josip Kapoši (3. razred PŠ Marinci), Nika Kuntić i Nika Duhanaj (2. razred PŠ Marinci) te Magdalena Kuntić, Dominik Pap i Ante Šimunović (4. razred PŠ Marinci). Uz pomoć mentorica, naši su učenici osmislili tekst i melodiju te izveli svoju pjesmu. Zadana tema bila je „Muzika nas spaja!“, a istoga imena je i izvedena pjesma.

U likovnom izričaju radovi naših učenika bili su zapaženi te će nas na državnoj razini predstavljati: Matija Kralj, Nika Dolić i Vanesa Matanović (2. razred OŠ Zrinskih Nuštar), Nika Duhanaj (2. razred PŠ Marinci), Gašpar Sebić, Ema Farkaš, Josip Kapoši i Antonijo Nović (3. razred PŠ Marinci) te Magdalena Kuntić, Ana Marina, Dominik Pap i Ante Šimunović (4. razred PŠ Marinci). 

Čestitamo svim učenicima na lijepim rezultatima i nadamo se da će i dalje marljivo i maštovito stvarati.
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
U travnju 2017. ćemo proslaviti koju obljetnicu postojanja škole u Nuštru?
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
UPISI U SREDNJU
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju