preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

Login
Koliko je sati?

 

 

UPISI U SREDNJU

SLUŽBENI IZVORI INFORMACIJA

Kako se prijaviti?

PRIJAVA U SUSTAV

ODLUKA O UPISU UČENIKA U 1. RAZRED SŠ

VAŽNI DATUMI

REDOVNI UČENICI - PUBLIKACIJA Idemo u srednju!

CARNET Helpdesk KANAL NA VIBERU

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate, njihove roditelje, razrednike i druge dionike upisnog procesa u srednje škole da se pridruže info-kanalu o e-upisima pokrenutom na Viberu.

Kanal je pokrenuo CARNET Helpdesk, a na njemu ćemo vas obavještavati o svim važnim rokovima i čestim pitanjima koja pristignu na CARNET-ov Helpdesk. Kanalu se možete pridružiti putem ove poveznice ili skeniranjem QR koda:

 

OSTALI IZVORI INFORMACIJA

 

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

 

 

SIGURNO NA INTERNETU

 

 

eTwinning

"ŠKOLA ZA ŽIVOT"

 

Radno vrijeme

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

WEBMAIL

vijesti
Dan škole
Marija Lesandrić / datum: 2. 5. 2022. 10:56

Obilježavajući i slaveći Dan škole odlučili smo oživjeti igre koje su igrali naši stari. Cilj nam je bio oživjeti nekada popularne, a danas zaboravljene, dječje igre koje su obilježile brojna djetinjstva i stvorile lijepe uspomene mnogim generacijama. Natjecateljskog duha, smijeha i veselja nije nedostajalo, a radost na licima naših učenika bila je golema. Ovakvi su nam dani i zajedničke aktivnosti nedostajali pa s nestrpljenjem iščekujemo neku novu priliku za druženje i sportske igre.

Kako nam je bilo, pogledajte u videu. 


[OPŠIRNIJE]Dobro nam došlo proljeće
Marija Lesandrić / datum: 21. 3. 2022. 20:44

Nasmijani, radosni i složni dočekali smo proljeće. Ovo godišnje doba simbol je novoga života, buđenja i novih početaka. Premda često znamo reći da s proljećem u nas ulazi nemir, snažno se nadamo da će s prvim proljetnim zrakama našu planetu okupati val mira, dobrote, zajedništva, solidarnosti i jednakosti. Baš na današnji dan, noseći rasparene čarape, pokazujemo kako je ljepota u različitosti i kako nam malo treba da bismo se svi osjećali sretnima i prihvaćenima jer zajedništvo i mir ne pitaju za broj kromosoma i što imaš, nego kakav si čovjek. 

Iščekujući proljeće, marljivo smo stvarali našu proljetnu bajku u koju smo utkali vještine, znanja, želje, misli i nadanja. Pisali smo pjesme, slikali, crtali i prišapnuli našoj vanjskoj učionici da ju nismo zaboravili. Razgovarali smo i otkrili jedni drugima svoje misli i želje. I znate što? Shvatili smo da moramo biti zahvalni za svaki trenutak jer upravo u ovome netko negdje  plače jer gubi svoj dom i svoj bližnje. Još smo mali da bismo shvatili što je to u ljudima tako zločesto da jedni drugima uništavaju živote, no dovoljno smo veliki i mudri da suosjećamo i razumijemo one koji pate jer nas veže isti jezik - jezik mira i ljubavi. Zato, poletimo na prvim zrakama proljeća, dijelimo, živimo i želimo svima mir!

 


[OPŠIRNIJE]Maškare su i ludi su dani
Marija Lesandrić / datum: 1. 3. 2022. 20:43

Maškare u PŠ Marinci

Danas ste u PŠ Marinci mogli sresti razna bića,

od sila zakona do likova iz crtića.

Anđeli i kauboji zajedno su išli rukom pod ruku,

pjevalo se iz sveg' glasa i stvaralo najveseliju buku.

U školu su nam stigli svi - maleni i veliki!

Evo redom nekih lica,

bila nam je danas prava veselica!

Vještice, učiteljice i čarobnjaci,

drvosječe i vilenjaci,

lopovi i Pipi Duga Čarapica,

leptirić i Crvenkapica,

gusari i Jockeri,

ma sve što vam srce poželi!

Uz veselje na maškarani način,

pokladnice su bile najljepši začin!

Od sutra ozbiljni ćemo biti,

više svoja lica nećemo kriti!

Ovo veselje potrudit ćemo se zadržati što više

jer osmijeh najljepše uspomene piše!


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u PŠ Marinci
Marija Lesandrić / datum: 21. 10. 2021. 20:38

20. listopada obilježili smo Dan jabuka. Želja nam je bila podsjetiti se da je upravo ova voćka prava mala riznica zdravlja. Ne kažemo uzalud i da je „kraljica voća“ koja igra važnu ulogu u našoj prehrani. Osim što je simbol zdravlja, jabuka je i simbol znanja, a mi smo svoje obogatili učeći kroz mnogobrojne zanimljive i dinamične aktivnosti koje smo pripremili u sklopu našega kurikuluma „Jedem zdravo – biram jabuku“.

Vrijedne ruke učenika PŠ Marinci pažljivo su oprale, očistile te izrezale i izribale jabuke od kojih su kasnije napravile kolač i pekmez. Miris jabuka širio se školskim hodnikom, a slatkim zalogajčićima počastili smo se nakon vrijednoga rada.

Zaključili smo da moramo biti zahvalni prirodi na svim plodovima kojima nas daruje i na svim mirisima i okusima zbog kojih uživamo u jesenskim danima listopada.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Marija Lesandrić / datum: 18. 10. 2021. 21:00

Premda su još mali, prvašići PŠ Marinci sa znatiželjom su slušali priču o kravati. Iznenađenju nije bilo kraja kada su saznali kako su hrvatski vojnici proslavili ovaj odjevni predmet koji se danas nosi diljem svijeta.

Pomalo smo još nespretni za vezanje različitih čvorova, no usavršavali smo svoju grafomotoriku ukrašavajući, bojajući i kreirajući naše kravate. Na kraju smo zajednički oslikali najprepoznatljiviji simbol naše domovine - simbol ljubavi, vjernosti i zajedništva.

S nestrpljenjem čekamo idući Dan kravate, a do tada će nas ruke bolje slušati i savladat ćemo i vezanje čvorova!


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Marija Lesandrić / datum: 15. 10. 2021. 23:54

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje svečanost su i tradicija koja oko stola okuplja učenike i učitelje. Tako je u našoj školi bilo i ove godine. Učenici prvoga razreda marljivo su i složno prionuli pripremi kiflica i drugih slastica. Uzbuđenja, radosti i smijeha nije nedostajalo, a u njihovim prvim pekarskim koracima vjerno su ih bodrili prijatelji iz ostalih razreda. Njihove su mame i bake pripremile brojne ukusne pekarske zalogajčiće, a u svemu smo na kraju zajednički uživali. Na taj smo način nastojali osvijestiti da je kruh čovjekova potreba, a samim time i simbol života. Uživajući u ovome danu, noseći pregače i pekarske kape,  pripremajući kruh i surađujući, lijepo smo se zabavili i mnogo toga naučili, no najvažnije od svega osjetili smo zajedništvo i radost stvaranja!


[OPŠIRNIJE]Mirisi listopada
Marija Lesandrić / datum: 31. 10. 2020. 22:17

Mjesec listopad vrijeme je kada se zahvaljujemo zemlji za sve plodove koje nam je nesebično darovala, ali je i vrijeme kada pokazujemo kako smo svjesni da je kruh čovjekova potreba, a samim time i simbol života. On ujedinjuje rad ruku ratara, mlinara, pekara, naših majki i očeva, baka i djedova te je simbol zajedništva. Vođeni ovom mišlju, zajedničkim smo snagama pripremili namirnice, prosijali brašno, zamijesili tijesto, oblikovali ga, ispekli  i na kraju zajednički blagovali.

Listopad je i vrijeme kada slavimo „kraljicu voća“ – jabuku - pravu malu riznicu zdravlja. Osim što je simbol zdravlja, jabuka je i simbol znanja, a mi smo svoje obogatili učeći kroz mnogobrojne zanimljive i dinamične aktivnosti. Svima je najdraža bila priprema zdravih slastica, a kako nam je bilo tijekom njihove pripreme pogledajte na fotografijama.

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan razglednice
Marija Lesandrić / datum: 5. 10. 2020. 23:17

1. listopada obilježili smo Svjetski dan razglednice. Hrvatska pošta poslala nam je edukativni film u kojem nam je Marko Markica pojasnio kako se ispravno adresira i šalje razglednica. Nakon što smo ga pogledali i porazgovarali o njemu, pristupili smo pisanju razglednica koje nam je također Marko poslao. Našim bakama, djedovima, tetama i rođacima sada ostaje nestrpljivo iščekivati napisane, a poneke i ilustrirane razglednice. 

Zahvaljujemo se Hrvatskoj pošti i Marku Markici na pruženoj prilici za sudjelovanje u obilježavanju Svjetskoga dana razglednice i do nekih novih suradnji srdačno ih pozdravljamo.

 


[OPŠIRNIJE]RSS

preskoči na navigaciju