preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Osmaci na izvanučioničkoj nastavi - Cenacolo Šarengrad

Autor: Stanko Leko, 21. 3. 2018.

U ovo preduskrsno korizmeno vrijeme - vrijeme odricanja i pokore, prema planu naše škole te planu sata razrednika u sklopu teme Borba protiv ovisnosti iz područja zdravstvenog odgoja, a prema višegodišnjoj tradiciji naše škole, učenici osmih razreda zajedno sa svojim razrednicima ove godine u pratnji učiteljica Božane i Ivane, posjetili su zajednicu Cenacolo u Šarengradu.

Kako bismo svojim posjetom mogli donijeti radost Uskrsa te izmamiti osmjeh na lica članova zajednice naši osmaci i njihovi roditelji pobrinuli su se za darove koje smo nosili, prikupivši brojne kućne potrepštine potrebne zajednici koja nema izvore financiranja, nego kako kažu žive od molitve i rada te Božje providnosti. Trud svih nas se isplatio, lijepo je bilo vidjeti radost na licima članova zajednice koja se nije mogla skriti.

Ljubazni domaćini Pavao i Filip su nas, na ovaj neobično hladan i snježan prvoproljetni dan, radosni dočekali u dvorištu zajednice, proveli  urednim i maštovito uređenim imanjem pokazavši nam poslove na kojima marljivo rade te u svojoj blagovaonici uz kratki film o zajednici Cenacolo, poslužili toplim čajem i vrućim picetama upravo izvađenim iz njihove krušne peći.

Nakon filma, u svetosti mira njihove kapele, obogatili su naše živote svojim potresnim životnim svjedočenjem o „paklu“ ovisnosti kroz koji su prošli, te miru koji su u zajednici pronašli ploveći na valovima krilatice „moli i radi“,  te nadom, ali i strahovima vezanim za budućnost.

Učenici su u potpunom muku, uz nevjericu nas razrednika, više od sat vremena jako pozorno slušali nadasve vrlo poučna svjedočenja dvojice članova zajednice u kojima su progovorili najiskrenije o sebi, njihovim obiteljima, načinu na koji su zakoračili u pakao ovisnosti, neopisivim životnim nedaćama koje su ih na tom putu pratile. Govorili su i o sadašnjem trenutku boravka u zajednici, načinu na koji provode svoj dan, brizi članova jednih za druge, snažnoj vjeri i molitvi koja ih drži kako bi ustrajali te nadi kako će ustrajati čisti od svake ovisnosti.

Nakon svjedočenja nekolicina učenika postavila je zanimljiva pitanja vezana za ovisnost na koja su dobili i vrlo iskrene i nadasve poučne odgovore iz prve ruke.

Napustivši kapelu, većina učenika savladala je strmi te pomalo kliski uspon do snijegom uspavanog velikog vrta od kojeg se pruža prekrasan pogled na Šarengrad i okolicu te moćni Dunav koji ljubi nebo. Taj prizor ovjekovječili smo i s nekoliko fotografija.
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2018/2019.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju