preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

"Zasadi stablo, ne budi panj!"

Autor: Marija Lesandrić, 4. 3. 2021.

Učenici PŠ Marinci i ove su godine sudjelovali u najvećoj, najrasprostranjenijoj i najmnogobrojnijoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj – „Zasadi stablo, ne budi panj!“ Cilj je ove nacionalne kampanje razvijati ekološku svijest o klimatskim promjenama te stvarati kolektivno zadovoljstvo aktivnostima usmjerenima na očuvanje okoliša.

 

„Odaberi, iskopaj, zalij, zasadi i označi na karti“ putokaz je svim sudionicima ovoga projekta, a glavna je ideja vodilja zasaditi u svojim mjestima što više stabala te ozeleniti svoje životne i radne sredine.

Ove smo godine od strane organizatora dobili šest sadnica zelenoga gorskoga jasena. Njih je posadilo šestero učenika četvrtoga razreda te su tako postali njihovi „kumovi“ i obećali su brinuti se o njima. Zahvaljujući donacijama roditelja naših učenika, posadili smo još nekoliko stabala, a posebno nas vesele sadnice hrasta i jabuke, simbola našega kraja.

 

Raduje nas zaista veliki odaziv roditelja i učenika, a posebno onih najmanjih koji tek trebaju zakoračiti u svijet znanja. Dobre volje, marljivih ruku i toplih zraka sunca nije nedostajalo, a sada nam preostaje brinuti o našim stablima i strpljivo čekati prvu hladovinu i slatke plodove.

 

Uspjeh ove građanske inicijative, osim činjenice da je provedena na nacionalnoj razini, jedinstven je po tome što su sve prostorne aktivnosti (sadnje) javno i transparentno iskazane kroz webGIS kartografsku aplikaciju. Geovizualizacija zasađenih lokacija primarno ima za cilj informirati širu javnost o opsegu i rezultatima građanske inicijative te ukazati na vjerodostojnost i točnost iznesenih podataka. Na navedenoj karti možete pronaći i našu područnu školu te pogledati što smo i gdje zasadili.

 
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

     

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

 

 

SIGURNIJE NA INTERNETU

 

 

Prijevoz učenika

    

eTwinning

"ŠKOLA ZA ŽIVOT"

 

Radno vrijeme

INDIVIDUALNI RAZGOVORI
MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2019./2020.

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju