preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt "Kulturna baština zavičaja " u PŠ Marinci za Dan škole

Autor: Klaudija Wild, 29. 4. 2016.

Živeći i radeći u multikulturalnoj sredini javila se potreba interkulturalno pedagogijski djelovati, pomiriti nesuglasice i pokazati našoj djeci da je moguć kvalitetan suživot.

Želja nam je bila pokazati im vrijednost i veliko bogatstvo ispreplitanja različitih kultura pa je ovogodišnji projekt „Kulturna baština zavičaja“ zapravo kruna našega rada i djelovanja posljednjih nekoliko godina.

Sam projekt, ostvarujemo od početka ove nastavne godine. Započeli smo s običajima i odijevanjem narodnih nošnji za Vinkovačke jeseni, snimanjem božićne čestitke na svjetskim i manjinskim jezicima, dovođenjem starijih mještana, naših baka i djedova u razred, surađujući s Nansen dijalog centrom iz Osijeka i provodeći brojne radionice za djecu i roditelje, tradicionalno obilježavajući pokladne dane i važnije blagdane, istražujući riječi koje se koriste u našemu zavičaju i stvarajući rječnik. U projektu su sudjelovali pripadnici hrvatske, albanske, mađarske i srpske nacionalnosti, a želja smo ga  završiti u tjednu kada obilježavamo i Dan škole.

Oni na koje smo posebno ponosni su naši učenici i njihovi roditelji koji su u projekt uključeni od prvoga dana. Osim njih u  programu su sudjelovali i naši bivši učenici, danas srednjoškolci i učenici viših razreda osnovne škole, ali i oni najmanji, koji će tek kroz koju godinu postati naši učenici.  Mislimo da je to dovoljan pokazatelj koliko ovaj projekt znači našem selu i zajednici, a upravo ta činjenica izrodila je moto našega projekta koji glasi: Ljubav je odgovor na sve!

Kratkim programom  predstavili su nam se učenici na mađarskom, albanskom i srpskom jeziku te naši mali Šokci. Program su upotpunili pjesmom i plesom, a vrijedne ruke naših mama i baka pobrinule su se da nitko ne ode gladan.

Prezentaciji projekta prisustvovali su naša ravnateljica, gospođa Dobrila Ereš, prof., pedagoginja Željka Kozina, načelnik Općine Nuštar, gospodin Hrvoje Drinovac,  studenti pete godine Učiteljskog fakulteta iz Osijeka, roditelji naših učenika i brojni mještani.

Željeli bismo se zahvaliti našoj ravnateljici na ukazanom povjerenju i velikoj podršci, našoj Općini koja je bila otvorena za suradnju i pomoć, no najveća zahvala ide roditeljima i našim učenicima koji su nesebično sudjelovali, pomagali i bez kojih ovaj projekt zasigurno ne bi bio ovako uspješan.

 

Učiteljice Marija Lesandrić i Nevenka Škrabo

                                                   
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju