preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Cvjetnjak u Područnoj školi Cerić

Autor: Klaudija Wild, 24. 5. 2016.

Kako je sve počelo!?

Bili smo učenici 1. razreda. Stiglo je proljeće, a u našem selu proljetnica niotkud. Prošli smo ulice kako bi nam se proljetnice odnekud  pojavile , ali uzalud.

Znali smo da moramo nešto poduzeti, ne samo radi nas nego i svih budućih generacija.

U proljeće 2015. godine ideja, da imamo svoj cvjetnjak, ugledala je svjetlo dana. Uz pomoć roditelja zemljište je poorano i usitnjeno.Djeca su pokupila kamenčiće i ciglice. Zemljište je pognojemo.Djeca su zatim  usitnila zemlju i pripremila ju za sadnju. Uz pomoć roditelja posađeno je cvijeće koje su učenici donijeli.Uslijedilo je svakodnevno zalijevanje dok se biljke nisu primile. Dani su prolazili, a naš cvjetnjak,uživao je, gledajući naše znatiželjne poglede. S radošću smo iščekivali svaki novi cvijet. Odlazak u našu učionicu više nije bio isti. Uvijek bi nam pogled bio upućen, naravno u cvjetnjak.

Ove godine, već krajem siječnja počeli smo uživati u našem cvjetnjaku. Prvo su se pojavile visibabe, nedugo zatim i jaglaci, narcisi, ljubičice. Sada nam već cvjetaju prerunike i đurđice.

Proljetni radovi u cvjetnjaku su se i ovo proljeće nastavili. Bilo je potrebno plijeviti i okopavati. Ovo proljeće odlučili smo i ograditi cvjetnjak. U tome smo neizmjerno zahvalni tati, Mladenu Šprem koji  je cvjetnjaku dao sasvim jedan novi izgled.

 U našem školskom dvorištu nalazi se i jedna žičana ograda obrasla šibljem. Odlučili smo unijeti malo zelenila i u taj dio dvorišta. Naravno, bez suradnje roditelja ne bi ništa bilo. Tata Krajinović i Posavi porezali su šiblje. Zatim su uz ogradu uklonili dio trave i ištihali ga. Učenici su ponovo usitnili zemlju i pokupili ciglice. Posadili smo  bršnjan koji će se penjati po ogradi i ozeliniti ju. Iz cvjetnjaka smo presadili maćuhice koje će unijeti i malo šarenila. Sada slijedi zalijevanje i čekanje da bršljan počne rasti.

Ali tome nije kraj! Već su nam u mislima nove ideje! Tko zna, možda još ovo proljeće!?

 

Učenici 3. razreda i učiteljica Jasna Rožman

                                                  
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

UPISI U SREDNJU
Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju