preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Susret s književnicom Nadom Mihoković- Kumrić

Autor: Marina Kordić, Ika Gluvaković, 5. 11. 2016.

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige OŠ Zrinskih imala je veliku čast i zadovoljstvo ugostiti književnicu Nadu Mihoković - Kumrić. Učenicima sedmih razreda predstavljena je njezina knjiga Lastin rep koja je dobila nagradu Mato Lovrak za najbolji dječji roman 1995. godine. Spomenuta knjiga nalazi se na popisu lektire za sedmi razred. Književni susret, u suradnji s nakladničkom kućom Alfa, organizirale su knjižničarka Marina Kordić i učiteljice Hrvatskoga jezika Jasna Šarić i Ika Gluvaković. Na početku susreta učenice Ivana Slaviček, Ana Perić, Mia  Lesandrić i Lada Sente  su ukratko predstavile biografiju književnice i njezin književni rad.

 

 

 U ugodnoj i zanimljivoj atmosferi učenici su slušali što im je književnica govorila, kako dobiva ideje za pisanje, što je to sve što ju motivira, kada je zavoljela čitanje i pisanje i udijelila im je poneki savjet za lakše pisanje sastava.  Književnica Nada Mihoković – Kumrić je svoja prva djela počela pisati s trinaest godina, svoju ljubav prema književnom stvaralaštvu morala je skrivati od svojih roditelja te svoje prve radove objavljuje pod pseudonimom. Poštuje želju svojih roditelja i završava Farmaceutsko- biokemijski fakultet u Zagrebu i uz rad u ljekarni paralelno razvija svoju ljubav prema čitanju i pisanju.

Posebno se na susretu naglašavala važnost i korist čitanja, a upoznavanje s književnikom svakako doprinosi tome. Vjerujemo da će i učenici koji nisu pročitali roman Lastin rep svakako ga posuditi i pročitati. Književnica u svoja djela unosi i dosta autobiografskih elemenata što ju još više približava njezinim čitateljima. Sve što je lijepo kratko traje, pa je tako i naš književni susret toga dana završio uz obećanje književnice da ćemo se vidjeti i iduće godine.

 

                                     
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / www.os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju